Gave som skal gi unge musikanter muligheter

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av Lakkegata skolekorps
GAVE TIL SKOLEKORPSET: LO gir 15 000 kroner i gave til skolekorpset ved Lakkegata skole i Oslo, i anledning kronprinsparets 50-årsdager. – Vi i LO håper dette kan bidra til at enda flere har mulighet til å delta i det fellesskapet et korps er, sier Julie Lødrup i LOs ledelse.

Gave som skal gi unge musikanter muligheter

Kronprinsparet har rundet 50 år og har i den anledning ønsket seg gaver til gode tiltak i nærmiljøet. LOs gave er 15 000 kroner til skolekorpset ved Lakkegata skole.

Det er omtrent 70 000 barn og voksne som spiller i ulike korps i Norge. Årets tall fra Norges Musikkorps Forbund viser at det etter pandemien har vært en økning i antall korpsspillere, og forbundet skriver på sine nettsider at de opplever at interessen rundt korps er økende.

Å gi flere muligheten

Torsdag 24. august, dagen før kronprinsparet markerer sine runde år med bakgårdsfest på slottet, overleverte Julie Lødrup i LOs ledelse sjekken til Lakkegata skoles musikkorps.

– Dette er en veldig hyggelig gave å gi, sa Lødrup til de tre dirigentene og et fullsatt musikkrom med spente unge musikanter.

– Vi i LO håper dette er penger som kan bidra til at enda flere har mulighet til å delta i det fellesskapet et korps er.

Lakkegata skoles musikkorps er et av Oslos eldste skolekorps, stiftet i 1920.

– Rundt årtusenskiftet sank medlemstallet til bare fem barn, kan styreleder i korpset, Audun Reithaug fortelle. – Men nå er det god rekruttering og i dag er det omtrent 50 musikanter mellom 8 til 14 år. Det gleder oss virkelig.

– Korpsets fokus er spilleglede, mestring og et positivt felleskap uansett hvem du er. Disse pengene kommer godt med, så vi kan rekruttere enda flere ved å kunne redusere kontingenten.