- Ikke kast bort tida på politisk spill

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Trond Isaksen/LO – Vi har jobbet fram en god strømstøtteordning for bedriftene sammen med arbeidsgiverorganisasjonene og regjeringen. Dette er trepartssamarbeid på sitt beste, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik. 

- Ikke kast bort tida på politisk spill

LO-leder Peggy Hessen Følsvik ber partiene på Stortinget om å støtte regjeringens strømpakke.

19. september møttes Stortinget for å diskutere energikrisen og galopperende strømpriser i Norge. Partiene har lagt fram over 90 forslag til hvordan Norge skal løse strømpriskrisen.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik frykter derfor at det kan ta tid før bedriftene får strømstøtten som regjeringen – med støtte fra både LO og NHO – la fram fredag i forrige uke.

– Utfordringene vi står overfor er for viktige og for store til at vi kan la den politiske debatten ende opp som en politisk auksjon. Politikerne kan ikke konkurrere om å by høyest. Det kan gå ut over folk flest og bedrifter, sier LO-lederen.

Den nye tiltakspakken fra regjeringen skal ifølge næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) komme næringslivet til unnsetning. Regjeringens strømordning vil treffe rundt 20.000 bedrifter og har en kostnad på tre milliarder kroner. Regjeringen, LO, NHO og Virke er enige om en rekke tiltak.

– Vi har jobbet fram en god strømstøtteordning for bedriftene sammen med arbeidsgiverorganisasjonene og regjeringen. Dette er trepartssamarbeid på sitt beste, sier Hessen Følsvik. 

Les hele saken i Fri Fagbevegelse

Kontakt