Ung Restaurant i Tønsberg

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Unge servitører på Pergola

Ung Restaurant i Tønsberg

Det var knyttet stor spenning til at 10. klassinger fra Borgheim ungdomskole i Tønsberg skulle ta over driften av Pergola restaurant på brygga i Tønsberg. Prosjektet er kalt Ung Restaurant og lar unge som ønsker å søke seg inn på RM (Restaurant og matfag) på videregående får lov å ta over en restaurant og servere en fire retters meny. Ungdommer fra ulike skoler overtok 5 restauranter i byen og senere på kvelden ble det delt ut priser til beste restaurant.

Undertegnede var så heldig å bli invitert på middag på Pergola og ble servert nydelig mat fra flotte ungdommer. Det var en fyldig 4 retters meny med nydelig mat.

Meny Pergola.jpg

Første rett Pergola.jpgForett Pergola.jpg

Hovedrett Pergola.jpgDessert Pergola.jpgDe fire rettene som ble servert

Det var en meget stolt og glad gjeng som fikk servere mat til lærere, foreldre, besteforeldre, ansatte på Pergola, LO og folk fra bransjen. Det var høyt tempo både på kjøkkenet og ute i restaurantene. De unge jentene som serverte var så flinke at en kunne ikke tro at det var første gang de serverte på en restaurant.

Unge kokker på Pergola.jpg

Bordene var vakkert pyntet av de som serverte oss og alle fikk velkomstdrink.

Servitører Pergiola.jpg

Bransjen og fylket håper dette er en inspirasjon til at flere søker på Restaurant og matfag på videregående skole i framtiden. Bransjen har et stort underskudd på faglærte kokker.

Kontakt

 

Harald Olsen

Regionnestleder

Telefon: 99267917

E-post: ho@lo.no