Til minne om LOleder Hans-Christian Gabrielsen (1967-2021)

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Han var en av oss

Til minne om LOleder Hans-Christian Gabrielsen (1967-2021)

LO Vestfold og Telemark er sammen med hele LO i sorg over å ha mistet vår fremste leder.

Hans-Christian var ofte på besøk i vårt fylke, og gjorde seg bemerket enten han var på Norcem, på Notodden eller på Torp.

Noen av våre tillitsvalgte lærte Hans-Christian å kjenne allerede på 90-tallet i Norske Skog systemet.  De husker han som en kunnskapsrik, dyktig og talentfull ung tillitsvalgt og etter hvert hovedtillitsvalgt på Tofte. De sier at de la merke til hans potensiale allerede på landsmøtet i 1995, at han var klar og ryddig både faglig og politisk. 

Som nyvalgt LOleder kom Hans-Christian til Porsgrunn sammen med Jonas Gahr Støre og skapte veldig god stemning blant medlemmer og kunder på Coop og deretter på vandring i festivalgata midt under Teaterfestivalen. 

På Norcem trekker de fram Hans-Christians glødende engasjement for industrien generelt og for karbonfangstanlegget spesielt. Ved et av flere besøk på Norcem hadde vi en veldig hyggelig tur med Hans-Christian rundt i fylkets vakre skjærgård og minnes spesielt en fantastisk kveld med reker på brygga til Dalen Arbeiderforenings feriested på Stokkøya.  

Hans-Christian var også en forkjemper for offentlig sektor og velferdsstaten. Samtidig fremheves hans klare holdning til at privat næringsliv og offentlig sektor er avhengig av hverandre, og at begge sektorer må ha gode rammebetingelser. Fungerer ikke den ene sektoren, så fungerer heller ikke den andre optimalt. 

LO-Radioen takker for at han alltid stilte opp når de ønsket en prat på radioen. De minnes intervjuene med stor glede og takknemlighet for hans engasjement. 

Color Line har spesiell grunn til å trekke frem Hans-Christian sitt arbeide for sjøfolkenes rettigheter til norske lønns- og arbeidsforhold. 

Hans-Christian hadde en nesten utrolig evne til å se, lytte til og respondere overfor tillitsvalgte ute i organisasjonen. Flere av våre medlemmer opplevde hvor god han var til å huske og følge opp henvendelser. 

Notodden Bluesfestival beskriver Hans-Christian som en venn av festivalen, og han var på hver eneste festival etter at han ble LO leder. Han gjorde seg spesielt bemerket da han deltok på åpningskonserten i 2017. Han satt både bak trommene med Ronni Le Tekrøs spesialkomponerte band og han delte ut en stor sjekk i jubileumsgave. Han deltok også på scenen under 2019-festivalen da han spilte trommer med ungdommer fra Mostar Rock School. 

I forbindelse med siste kommunevalgkamp var Hans-Christian sammen med ordførerkandidat Elin i Holmestrand på stand for Medbyggerne for å sette fokus på det seriøse arbeidsliv. Samme dag var han med på valgkamparrangement i Tønsberg, og vi liker å tro at han var med på å bidra til at Anne ble første kvinnelige ordfører i Tønsberg. 

Det ble ikke lett å gjennomføre arbeidsplassbesøk i 2020, men i juni besøkte likevel Hans-Christian både Norcem, Torp flyplass og Pilotskolen. Det ble også tid til møte med Tønsberg kommune og NAV om pandemihåndteringen. Han var den fremste forkjemperen for rettigheter for de som ble rammet aller hardest av permitteringer og nedlagte arbeidsplasser i tiden etter 12. mars i fjor. Han tok seg også god tid til middag med oss på regionkontoret. 

Da bluesfestivalen i 2020 måtte avlyses, ble det gjennomført en digital solidaritetskonsert. Og selvfølgelig stilte Hans-Christian opp for Notodden nok en gang. Det skulle dessverre vise seg å bli aller siste gang vi hadde gleden av å ha han på besøk i Vestfold og Telemark. 

Midt i det vonde er det godt å tenke tilbake på det siste allmøtet Hans-Christian hadde med oss ansatte hvor han ga mye ros for å ha nådd mer enn 970 000 medlemmer. Han var så stolt og glad for dette. 

LO har mistet en leder som så alle og som kjempet for arbeidsfolks rettigheter. 

Våre varmeste tanker går til Hans-Christians nærmeste familie og venner. 

Vi minnes en leder som gikk altfor tidlig bort, og vi takker for den kampen han førte for oss alle i den store LOfamilien. Vi lover å kjempe videre i Hans-Christian sin ånd. 

Vi lyser fred over Hans-Christians gode minne. 

På vegne av alle i LO Vestfold og Telemark 
Irene Bordier Haukedal og Harald Olsen