Seriøst arbeidsliv

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Seriøst arbeidsliv

LO hadde invitert politikere til samtale med LO-leder Peggy om et seriøst arbeidsliv på Bellmann pub på Notodden kvelden før 1. mai. Et av temaene som drøftet var det nye arbeidstakerbegrepet. Samtalen var med stortingsrepresentant fra Senterpartiet Åslaug Sem-Jacobsen, fylkesvaraordfører Maja Foss Five og LO-lederen.

Kvelden ble åpnet av nestleder i LO Øvre Tone Hovda.

Tone Hovda.jpg

I samtalen kom det fram at den nye tolkningen av arbeidstakerbegrepet er spesielt viktig for kulturarbeidere som ofte er blitt definert som selvstendig næringsdrivende og dermed ikke har blitt betraktet som arbeidstakere. En annen ting som kom fram i samtalen var at mange hadde en holdning til at kulturarbeidet burde stille opp gratis, for det er jo en ære å spille for en eller annen kjent person. Mens det var ikke mange som ville tenkt at de som leverte mat eller andre ting burde stille opp gratis fordi det er en ære. Det ble en god og informativ samtale, stødig ledet av leder av organisasjonsavdelingen Bård Nylund. Etter samtalen var det fritt fram for en fullsatt sal å ta kontakt med paneldeltakerne.

Peggy og Bård.jpg

Kvelden ble avsluttet med god musikk fra diverse lokale Notodden-artister. Publikum fikk først møte stortalentet Trym Innleggen Hagalia som spilte noen låter, hvorav en var egenprodusert.

Trym på Bellmann.jpg

Etter Trym spilte Heidi Martinsen noen låter før kvelden ble avrundet med veteranene Trond Ytterbø og Morten Omlid. Mange mente at dette hadde vært en så velykket aften at det burde bli en årlig tradisjon. 

Trond og Morten på Bellmann.jpg

Kontakt

 

Harald Olsen

Regionnestleder

Telefon: 99267917

E-post: ho@lo.no