Rekordmange jubilanter

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Rekordmange jubilanter

Det har vel sjelden vært så mange 25 og 40 års jubilanter som da Herøya Arbeiderforening feiret sine 149 jubilanter. Det var nesten 80 av jubilantene som møtte på festen på Badeparken Hotell i Langesund fredag 25. november. Til å dele ut utmerkelser var både forbundsleder Frode Alfheim og nestleder Lill Heidi Bakkerud tilstede.

Det var god stemning blant de fremøtte som endelig etter tre års pause på grunn av pandemien kunne feire alle sine jubilanter. Det er ikke alle lokale foreninger som får både forbundslederen i Industri Energi Frode Alfheim og nestleder Lill Heidi Bakkerud til å dele ut utmerkelser. Selv lederen av foreningen Tor-Morten Thorsen var blant jubilantene der han delte ut utmerkelser sammen med forbundsledelsen.

Frode Alfheim og Tor- Morten Thorsen.jpg

Kveldens jubilanttale ble fremført av en av 40 års jubilantene Hans Ole Groa som mange også kjenner som fotballspiller og fast spalteskriver i sporten i Telemarksavisa.

Groa tok for seg tiden siden han startet i Hydro på magnesiumen i 1980 og fram til i dag. De første årene var preget av mye pauser og lite fokus på HMS på arbeidsplassen. I følge Groa var skilua hans form for hjelm og mange søkte om å få slippe hjelmen. Dette pågikk fram til den nye sjefen på Herøya Åbyholm kom i 1986 eller Åbyhjelm som Groa også omtalte han. Da ble det strammet inn på  HMS,  og pausene ble færre og kortere.

Et annet tema Groa dro fram var at de trengte ikke dra på Vinmonopolet for du fikk kjøpt det meste på kaia på Herøya. Som veldig mange andre på Hydro i den tiden startet Groa sin karriere som sommervikar og fikk fast jobb etter å ha avsluttet skolen. Jobbintevjuet bestod bare av et spørsmål og det var hvem han var sønn av, og siden sjefen kjente faren var beskjeden at du kan starte å jobbe til mandag.

Men det er ikke tvil om at Herøya har vært og er en god arbeidsplass siden det er så få som slutter før de går av med pensjon. Det viser også det store antallet 40 års jubilanter i forbundet hvor de fleste hadde vært på Herøya hele sin yrkeskarriere.

Kontakt

 

Harald Olsen

Regionnestleder

Telefon: 99267917

E-post: ho@lo.no