På tur med Norsk Industri

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

På tur med Norsk Industri

Norsk Industri besøkte denne uka en rekke bedrifter i Grenland, og da ble heldigvis LO og Industri Energi invitert med på rundturen. Det skjer utrolig mye spennende i hele vår fylke når det gjelder grønn industriutvikling, og gjestene ble veldig imponert av alt de fikk se.

Rundturen starter på Norcem med fokus på karbonfangstanlegget. Deretter dro vi til Trosvik Maritime, Aker Carbon Capture og Aker Solutions. Her jobbes det bl.a med prefabrikasjon av moduler til karbonfangstanlegget.

Norcem karbonfangstanlegget

Fra Brevik i Porsgrunn kommune gikk ferden videre til Bamble kommune og INEOS sine lokaler. Her fikk vi orientering om Frier Vest hvor 7000 daa utvikles for å gi plass til grønne industrietableringer. "Det nærmeste du kommer industriverdens plug and play" var en av påstandene.

Grenland Havn er en sentral aktør som bygger nytt havneareal på Frier Vest, med flere hundre meter kailinje og 15m dybde ved kaikant. Her vil det kunne håndteres alle typer gods på en effektiv måte.

Besøket ble avsluttet med en spennende presentasjon og befaring av Bluegreen Visions lukkede oppdrettsanlegg kalt Marine Donut. Den spektakulære "smulteringen" presenteres som resultatet av ingeniørkunst på sitt beste og skal gi premium fisk med minimale miljøfotavtrykk.

Marine Donut stillase

Det var spennende å få lov til å klatre opp på smulteringen.

Marine Donut fra innsiden

Inne i smultringen.

Tusen takk for invitasjonen til både Norsk Industri og de aktuelle beriftene.

Kontakt

Irene Bordier Haukedal

Regionleder

Telefon: 48173740

E-post: ibh@lo.no