På Ineos-besøk med to ministre

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Ministre besøker Rafnes

Vestre og Terje på besøk hos Ineos og Inovyn

Det er ikke hver dag at både næringsministeren og olje- og energiministeren reiser sammen på bedriftsbesøk. Det var derfor flott å få oppleve dem på besøk hos noen av Vestfold og Telemarks mange viktige industriaktører. Statsrådene fikk møte både ledelse, tillitsvalgte og operatører på Rafnes.

Ineos og Inovyn har som ambisjon å bli det første petrokjemikomplekset som produserer karbonnøytralt. Konsernsjef i Inovyn Geir Tuft kunne stolt konstatere at Ineos/Inovyn allerede har startet på veien mot null klimagassutslipp. Sammen med ledelsen av anleggene på Rafnes viste han fram prosessindustrien i Grenland, Norges ledende industriregion. 

Industrien trenger forutsigbare rammebetingelser og er selvfølgelig veldig bekymret for både prisen på og tilgjengeligheten til kraft. Både ledelse og tillitsvalgte hadde derfor klare råd og forventninger til de to viktige ministrene. Det handlet om både hydrogen, sol, vind, enøk, nett, omstillingsmidler, støtte mm. 

De som jobber på Ineos og Inovyn har sterk fremtidstro og forventer å nå sin ambisjon. De leverer produkter som verden trenger, de utvikler verdens beste fagarbeidere og skaper store verdier for samfunnet vårt. De fortjener at to ministre er på besøk samtidig, og de fortjener at besøket gir resultater. 

LO Vestfold og Telemark heier på både Ineos/Inovyn ambisjoner og på ansvarlige politikere.