Notodden Bluesfestival

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Notodden Bluesfestival

Årets Bluesfestival på Notodden ble en suksess og det var stinn brakke når Olje- og energiminister Terje Lien Aasland åpnet festivalen torsdag 4. august. LO som hovedsponsor hadde både stand og en rekke gratiskonserter som var åpne for alle. Det hele toppet seg med søndagens konsert med Øystein Sunde med band som samlet nesten 7000 tilskuere i teltet. Det ble samlet inn kr 165000 til Norsk Folkehjelp under festivalen.

Det var 12 året at prosjektet "somliga går med trasige skor" som består av forbund og fagforeninger innen LO var hovedsponsor for festivalen.  Under festivalen det solgt T-skjorter og samlet inn penger til Norsk Folkehjelp sitt arbeid i Ukraina for å rydde miner.

Under festivalen har LO sammen med LO Favør, Sparebank 1 og Help stand på torget. I år hadde LO også eget telt ved Bok og Blueshuset på Notodden. Under hele festivalen har LO sin egen blueskro med gratiskonserter på plassen vi har døpt Barrikaden.

En av høydepunktene er samarbeidet med fengeslsbandene som får spille på torsdagen. Et av veteranbandene er bandet " Skyldig som Faen" som stadig får ny besetning fordi de innsatte slipper ut.

Festivalen arrangerer også et seminar med næringsliv og politikere. I år var kraftsituasjonen et av temaene. Her deltok både olje ministeren, leder av Norsk industri og fylkesordføreren i Vestfold og Telemark for å nevne noen.

Det var bred enighet om behovet for mer kraft og at man må gjøre noe med den akutte situasjonen. men at det finns ikke noen kjappe løsninger som løser problemene på kort sikt.

Festivalen blir alltid avsluttet med LO sin solidaritetskonsert på søndagen.  I år samlet konserten nesten 7000 mennesker som ville høre Øystein Sunde. Det var flere som ble avvist i døra fordi det var fullt.

Sammen med salg av T-skjorter ble det samlet inn 165 000 kroner til Norsk Folkehjelp sitt prosjekt i Ukraina.

Kontakt

 

Harald Olsen

Regionnestleder

Telefon: 99267917

E-post: ho@lo.no