NHO årskonferanse

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

NHO årskonferanse

Det var full sal og stor stemning da NHO Vestfold og Telemark igjen kunne invitere til årskonferanse på Farris Bad i Larvik. Tema for dagen var "En ny morgendag".  Det var lagt opp til et spennende og variert program som fanget de fleste sin interesse. Det som gjorde sterkest inntrykk var de to unge Bjørn Magnus Bø og Vilde Gulvik fra Thor Heyerdal vgs som reflekterte over det å være ung i dag. Dagen ble avsluttet med et entusiastisk foredrag av Jan-Fredrik Karlsen som blant annet er kjent som tidligere Idol dommer.

Dagen ble åpnet av to unge musikere fra musikklinja på Sandefjord vgs som satte salen i god stemning. På bildet over ser vi Anne-Cecilie Kaltenborn (NHO Service og Handel), Lene Oen (Clas Ohlson), Ghazi Khder og Patrick Solrunarson (Support Service Partner) som reflekterte over dagens arbeidsliv. Spesielt intressant var det å følge de to umge mennene i Support Service Partner som startet opp firmaet da de var rundt 17 år gamle uten noe spesiell erfaring eller utdanning.

Emil Eriksrød snakket om fremtidens arbeidsliv som vil bli mer preget av fleksibilitet og færre vil sitte på faste kontorer. Det er grunn til litt bekymring hvordan vi i LO  skal organisere de ansatte i et framtidig fleksibelt arbeidsliv. Spesielt blir det viktig å ha fokus på å skille arbeidstid og fritid og hvordan man skal regulere bruk av hjemmekontor med tanke på arbeidstid og HMS.

Bjørn Engaas, Sparebank 1 pratet om en ny økonomisk virkelighet etter pandemien og nå krigen i Ukrainia. Han kunne berolige oss med at Norge hadde stått i mange kriser de siste tiårene og hadde stort sett kommet godt ut av det og står godt rustet til også takle denne krisen.

Direktør i Jotun fabrikker Morten Fon pratet om industrielt samarbeid skaper innovasjon og internasjonale muligheter. For noen år siden brukte Jotun store summer på å finne ut av risikoene ved å etablere seg i land hvor det er uro eller et styresett de  ikke helt støtter. Hver gang hadde de tatt feil og har erkjent at nå må de noen ganger ta en kalkulert risiko ved etablering av nye fabrikker i slike land. Et eksempel er nå fabrikken i Russland som de er i ferd med å måtte stenge,  men på grunn av sikkerhet må de kvitte seg med lageret før de kan stanse all virksomhet. Han la vekt på at selv om Jotun var etablert i mange land gikk de aldri på akkord med egne verdier og det å ivareta egne ansatte uansett styresett.

Dagen ble avsluttet med Jan-Fredrik Karlsen som alltid har jobbet målrettet med det han brenner for og mener at det først og fremst er deg selv det kommer an på om du når drømmene dine. Han mente at muligheter skapes av andre når du selv ikke er tilstede i rommet til å påvirke beslutningen. Det handler om hva du legger igjen hos de du møter. Han var opptatt av at det er det inntrykket du etterlater som er med på å skape dine muligheter og din vei videre. Det viktigste er å identifisere de indre drivkreftene som hjelper deg til å oppnå det du ønsker i livet. 

 

 

Kontakt

 

Harald Olsen

Regionnestleder

Telefon: 99267917

E-post: ho@lo.no