Møte med Terje Aasland

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Møte med Terje Aasland

LO, NHO og flere ordførere fikk et møte med olje- og energiministeren da han besøkte Notodden Bluesfestival i forrige uke. Eneste tema var strømkrisen. Det unisone budskapet fra alle parter er at verken næringsliv eller private husholdninger kan over tid ha så høye strømkostnader som nå.

Som det fremgår av bildet er det god stemning mellom partene. Det skyldes ikke bare at bluesmusikken og sola flommet på utsiden av møtelokalet. Det skyldes først og fremst at vi alle mener at ministeren har forstått og gjør noe med den alvorlige situasjonen. God stemning er den beste forutsetningen for godt samarbeid!

Den norske modellen og trepartssamarbeidet er igjen nøkkelen for å komme oss gjennom krevende tider. LO og NHO jobber tett sammen med regjeringen for å utarbeide løsninger som er gode for vanlige arbeidsfolk, og som er gode for næringslivet.

Det viktige nå er å finne gode løsninger, som favner bredt og sikrer tryggheten til folk. Utfordringene vi står foran er for viktige til at vi kan la den politiske debatten ende opp som en simpel politisk auksjon, hvor man konkurrerer om å by høyest uten å være særlig opptatt av de reelle konsekvensene for folk.  Vi må ha solide tiltak som sikrer arbeidsliv og husholdninger over tid.

Putins krig til nå ikke har vært nok fremme i den politiske debatten i Norge. Krigen rammer oss alle og må være utgangspunktet for alt vi som nasjon nå foretar oss. Ikke minst når det gjelder hvordan vi skal håndtere kraftkrisen.

Regjeringens strømpakke må derfor videreføres og den må skrus til enda mer.