LOs sommerpatrulje 2024 er gjennomført i Vestfold og Telemark

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

LOs sommerpatrulje 2024 er gjennomført i Vestfold og Telemark

I uke 26 og 27 har LO Vestfold og Telemark gjennomført LOs sommerpatrulje i Vestfold og Telemark. Resultatene er tydelige: LOs sommerpatrulje trengs fortsatt!

Mandag 24. juni begynte sommerpatruljen i Holmestrand. Tirsdagen gikk turen til Horten. Onsdag videre til Tønsberg og Færder. Deretter på torsdag gikk turen til Sandefjord og på fredagen fikk Larvik besøk. Med godt over tretti deltakere og nesten hundre dagsverk besøkte sommerpatruljen godt over sekshundre arbeidsplasser og intervjuet godt over trehundre unge arbeidstakere.

Mandag 1. juli fortsatte sommerpatruljen i Telemark med besøk i Bamble, Kragerø og Drangedal. Tirsdag gikk turen til Kviteseid, Nissedal, Fyresdal, Tokke og Vinje. Onsdagen fortsatte sommerpatruljen til Notodden, Seljord, Tinn og Hjartdal. Deretter på torsdag ble Skien, Porsgrunn og Siljan godt patruljert, og vi rundet av med besøk til Midt-Telemark, Nome og de siste stedene i Grenland på fredag.

Nøyaktige resultater er ikke klare til publisering knyttet til lovbrudd, men regionkontoret kan allerede avsløre at det tydeligste resultatet er at behovet for LOs sommerpatrulje fortsatt er der. Patruljene møtte mange unge arbeidstakere som var glade og fornøyde med sommerjobben sin. Heldigvis var det flest av de.

Dessverre ser vi i år, som tidligere år, at mange unge arbeidstakere står i sommerjobben sin uten å få lønna de skal ha, uten å få feriepengene de skal ha, uten å få pausene og fritida de skal ha. Vi har også i år funnet unge arbeidstakere uten arbeidskontrakter, uten tilstrekkelig opplæring og uten ordna arbeidsforhold.

Senere i sommer vil vi presentere resultatene fra årets sommerpatrulje i Vestfold og Telemark, men fram til da er LOs sommerpatrulje fortsatt tilgjengelig. 

Ring LOs sommerpatrulje på 416 16 666. Du kan også ta kontakt på e-post: sommerpatruljen@lo.no.

Kontakt

Eivind Yrjan Stamnes

Faglig ungdomssekretær

Telefon: 412 31 941

E-post: eys@lo.no