LO Grenland ga priser til Hedda og Arne

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

LO Grenland ga priser til Hedda og Arne

LO Grenland valgte å dele ut to priser da de markerte 1. mai med digital sending. Ordfører i Skien Hedda Foss Five fikk historiens første seriøsitetspris og pensjonist Arne Hagen fikk æresprisen for sitt unike engasjement for seriøst arbeidsliv i sin jobb i Fellesforbundet.

LO Grenlands begrunnelser lyder som følgende:

LO Grenlands seriøsitetspris

Tildeles Hedda Foss Five ordfører i Skien kommune.

På mange måter Skiens modellens mor. Skien var først ute med å lage seriøsitetsbestemmelser for egne byggeoppdrag i Norge. Dette har senere utviklet seg til Telemarksmodell, Oslo modell osv.

Det som imidlertid er annerledes med Skien er at de faktisk følger opp politiske vedtak i praksis, ved at de har egne ansatte som har som oppgave å følge opp kommunens byggeprosjekter og samarbeider tett med blant annet Fellesforbundet og arbeidstilsynet.

Skien kommune tar kampen for et seriøst arbeidsliv meget seriøst, og i fremste rekke for denne kampen ordfører Hedda Foss Five.

 

LO Grenlands hederspris.

Tildeles Arne Hagen tidligere leder av Fellesforbundets avd. 8 Telemark

Å nevne alle tillitsverv Arne har hatt siden 70 tallet blir for mye, men som leder av FF avd.8 gjorde han seg bemerket som den fremste tillitsvalgte vi hadde i kampen mot sosial dumping og et seriøst arbeidsliv.

Arne hadde også mange år bak seg i styret i LO Grenland, og det gikk ikke et eneste møte uten at resten av styret fikk høre grufulle historier fra arbeidslivet som Arne forsøkte å gjøre noe med.

Det er vel først og fremst Arnes fortjeneste at det ble en Skiens modell, da han banket så mange ganger på døren til ordføreren at det til slutt ble en realitet. Arne var også penne fører for Telemarks modellen som tar seriøsitets reglene enda et hakk videre fra Skiens modellen.

Arne hadde 2 perioder i forbundsstyret i FF og gikk av med pensjon i 2019.

Arne har traktert de fleste talerstoler i landet, og det var vel ikke noen gang at kampen mot sosial dumping ble nevnt.

For denne jobben du gjorde i en årrekke tildeles du LO Grenlands hederspris.