Larvik kommune i Nytt på nytt

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av hus
Illustrasjonsfoto

Høyres politikk latterliggjort i "Nytt på Nytt"

"Nytt på nytt" sist fredag presenterte gammelt tankegods fra høyresida i Larvik kommune. Sjeldent har vel en kommune blitt så latterliggjort som da Bård og gjengen raljerte med Larvik Høyre som skal kutte eiendomsskatten og samtidig ber om mer penger fra staten.

Larviks ordfører blir sitert i "Nytt på nytt" med følgende: "Hvis folk beholder mer av sin egen inntekt, vil de kjøpe en ekstra biff på Meny."

Det er egentlig veldig trist å lage humor på at høyresida i Larvik skal kutte velferdstjenester for å kutte eiendomsskatt. Men samtidig er det bra med humor for å få oppmerksomhet om alvorlige forhold.

Erna Solberg har gått til valg på at nivået på eiendomsskatt, kommunale avgifter og gebyrer skal holdes nede «der vi får ordfører». Samtidig viser oversikter at de kommunale avgiftene øker de fleste stedene.

Kommunale avgifter handler om langt mer enn eiendomsskatt. Det hjelper lite at de som har boliger sparer eiendomsskatt når andre avgifter stiger eller at velferdstjenester blir dyrere eller forsvinner.

LOs medlemmer sa før høstens valg at de viktigste sakene er sikre jobber og god eldreomsorg.  Det er vi langt unna med gammelt tankegods som Høyre viser i Larvik.

Kontakt

Irene Bordier Haukedal

Regionleder

Telefon: 48173740

E-post: ibh@lo.no