Landsmøte FLT

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Landsmøte FLT

Det ble et klart flertall på landsmøte i FLT for å fortsette prosessen med å slå seg sammen med Industri Energi forbundet. Merete Jonas fra Porsgrunn ble valgt som påtroppende forbundsleder ved siden av gjenvalgt leder Ulf Madsen som gir seg etter det ekstraordinære landsmøte som avgjør forbundets framtid til neste år.

Det ble mye forvirring på landsmøte da valgkomiteen kom opp med et forslag om å velge fire til ledelsen hvor nåværende leder bare skulle sitte fram til et ekstraordinært landsmøte. Noen mente at det var bedre at han ble spesialrådgiver fram til en eventuell sammenslåing med Industri Energi. 

Etter en lang debatt hvor mange var på talerstolen til forretningsorden fikk valgkomiteen mandat til å innstille fire i ledelsen,  og da med Merete Jonas fra avd. 19 Herøya som påtroppende forbundsleder. Hun vil da bli den første kvinnelige lederen i forbundets historie.

Det var et landsmøte preget av lite debatt og stor utskifting i ledelsen. Begge nåværende nestledere forsvant ut av ledelsen og Ståle Johannesen fra Larvik ble ny 2. nestleder. Han har vært ansatt i forbundet siden slutten av 1990-tallet. Som ny 1. nestleder kom Henning Skau, for mange kjent som leder av Organisasjon for Norske Fagskolestudenter. Skau ble også enstemmig valgt av landsmøtet.

Spenningen blir nå om Merete Jonas blir den første kvinnelige lederen i forbundet eller om det ekstraordinære landsmøte beslutter å bli en del av Industri Energi.

Merete-Jonas.jpg

Foto: Tor Bergli

Kontakt

 

Harald Olsen

Regionnestleder

Telefon: 99267917

E-post: ho@lo.no