Kraftdag i fylkestinget

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kraftdag i fylkestinget

Alle vil har mer kraft, grønnere kraft og rimeligere kraft. Alle er imidlertid ikke like villig til å ta følgene av produksjonen av fornybar kraft. Dette kan være et stort hinder for grønn omstilling. Derfor var fylkestinget i Vestfold og Telemark sammen med  ordførerne i alle kommunene invitert til fagdag om kraft, med fokus på muligheter og hva som kreves.

Vestfold og Telemark er heldige som har et næringsliv med stor kompetanse og vilje til grønn omstilling og næringsutvikling. Dagen startet med Sverre Gotaas fra Herøya Industripark som dro energikommisjonens hovedkonklusjoner. Sverre har vært en aktiv deltaker i kommisjonen, og holdt et meget interessant og godt foredrag om hvorfor konklusjonen er mer av alt - raskere.

Både Bård Stranheim fra Powered by Telemark, Tove Sthur Sjøblom fra NOAH og Ole-Jacob Siljan fra Yara holdt meget engasjerte presentasjoner om kraftbehov for grønn omstilling fra hver sine ståsted.

Powered by Telemark

NOAH

Fylkestinget ble også presentert for planer for nærvind og hybridkraft, havvind og solenergi.

Autonome Yara Birkeland

Bildet av det Yara Birkeland, verdens første selvkjørende batteridrevet containerfartøy, kan stå som et symbol på mulighetene som ligger i næringslivet i vårt fylke.