Jonas Fjeld til Notodden Bluesfestival

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Jonas Fjeld til Notodden Bluesfestival

LO er hovedsponsor for Notodden Bluesfestival helga 3.-6. august. Gjennom prosjektet "somliga går med trasiga skor" gir LO gratis konserter til publikum hver dag. Det hele toppes med en solidaritetskonsert på søndagen og i år er det Jonas Fjeld som står på plakaten.

«Somliga går med trasiga skor» er tittelen på et samarbeidsprosjekt mellom Notodden Blues Festival og store deler av norsk fagbevegelse tilknyttet LO.

Prosjektet startet i det små i 2011 med en gratiskonsert på festivalens siste dag. Siden den gang har prosjektet vokst og samarbeidet har ført til at det hver eneste dag under festivalen arrangeres gratiskonserter som er åpne for alle. 

Jailhouse Stage
På festivalens åpningsdag arrangeres det gratiskonsert hele dagen. Delprosjektet bærer navnet Jailhouse Stage siden det var en konsert der ulike bluesband fra norske fengsler fikk opptre. Siden den gang har innholdet denne dagen bare vokst og vokst. Det er blitt flere fengselsband som har fått plass, men også band satt sammen av musikere med ulike psykiske og fysiske hemminger. Jailhouse Stage er blitt et fantastisk flott og populært innslag i festivalarrangementet.

Jailhouse Stage er et samarbeid mellom, Blues Factory AS, Notodden Blues Festival og «Somliga går med trasiga skor». Blues Factory AS bruker blues som musikalsk pedagogisk plattform for å lære fanger, løslatte fra fengsel og ungdom som av ulike grunner faller utenfor ordinære utdannings- og arbeidslivsløp å spille i band, med veiledning fra etablerte blues- og rockemusikere både inne i og utenfor fengslene. 

Barrikaden Blueskro
Barrikaden Blueskro arrangeres hele dagen på dagtid fredag og lørdag under festivalen. Her får publikum oppleve både nye og etablerte band uten å betale inngangspenger. Programmet tiltrekker seg mye folk hele dagen. Her nyter publikum de gode øyeblikkene da man ser unge uetablerte band for første gang, eller gjenopplever etablerte band som spiller musikk man kjenner og som man kan kjenne seg igjen. Skiftende nyetablerte band skaper stor stemning med sin entusiasme og spilleglede. 

Solidariteskonsert søndag
Som en storstilt avslutning på hele festivalen arrangeres konserten «Somliga går i trasiga skor». Dette er blitt en profilkonsert som trekker til seg publikum i størrelsen 2-4000. Konserten er gratis og av artister som har opptrådt her kan nevnes Michael Wiehe, Anne Grete Preuss, Odd Nordstoga, Notodden Blues Band, Valkyrien Allstars, Norsk Utflukt, Kåre Virud med Jan Erik Vold, Knut Reiersrud, Damer I Blues, Steinar Albrigtsen, m.fl.

Solidaritetsarbeid i praksis
I forbindelse med konsertene og LO sin stand under festivalen blir det samlet inn penger til inntekt til Norsk Folkehjelp sitt hjelpearbeid både nasjonalt og internasjonalt. Samarbeidet mellom Notodden Blues Festival og norsk fagbevegelse tilknyttet LO er solidaritetsarbeid i praksis og betyr mye for mange. Samarbeidet har vokst fra 24 til over 70 deltakende organisasjoner under LO-paraplyen som bidrar til dette viktige spleiselaget. Dette samarbeidet har utviklet seg fra å være en gratis solidaritetskonsert på avslutningsdagen, til å bli 4 dager med gratis konserter i solidaritetens tjeneste. Konserter er åpne for alle, og er blitt veldig populære innslag under NBF. Samarbeidet har også utviklet seg til at LO-medlemmer kan få rabatterte billetter til festivalen gjennom LO Favør. 

For Notodden Blues Festival representerer LO og Norsk Folkehjelp folkelige verdier, solidaritet og et grasrotengasjement som gir arrangementet en ekstra dimensjon.  

Kontakt

 

Harald Olsen

Regionnestleder

Telefon: 99267917

E-post: ho@lo.no