Industriuka

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kjempestart på Industri Uka

For en start på Industri uka med et fyrverkeri av en næringsminister Jan Kristian Vestre som lovet å sette fart på Norge de nærmeste årene. Sammen med LO leder Peggy Hessen Følsvik og leder av Industri og Energi Frode Alfheim var det bred enighet om at vi trenger en langt mer offensiv industripolitikk enn de forrige regjeringene har lagt opp til. De skal stå tidlig opp de som skal følge tempoet og energinivået til vår nye minister.

Næringsminister Jan Kristian Vestre overbeviste industrien i Grenland at han kan være rett mann for å få fart på det grønne skifte i Norge. Sjelden har vi hørt en mer offensiv næringsminister som lovet fart på tilskuddsordningene til industrien og få til en kraftig økning i eksporten, spesielt til europa. 

LO leder Peggy hessen Følsvik pekte på at det er viktig å sikre kompetent arbeidskraft skal vi få til det grønne skifte. Det betyr at det må være utdanningsinstitusjoner der hvor folk bor og hvor arbeidsplassene finns.

Frode Alfheim fra Industri og Energi var veldig fornøyd med de punktene de hadde fått inn i regjeringserklæringen sammen med industrien. De er fornøyd med at regjeringen ikke skal avvikle oljeindustrien men utvikle den til det grønne skifte.

Direktøren i Yara var opptatt av at de som satset først på det grønne skifte måtte ikke tape øknomisk men at staten måtte bidra med investeringsmidler. Teknologien finns men det koster mye i innvesteringer og her må staten stille opp.

Fylkesorfører i Vestfold og Telemark Terje Riis Johansen var også meget fornøyd med Hurdalsplattformen, men advarte mot at nå må det fylles med konkrete handlinger. Et av de mer konkrete løftene næringsministeren vil bli målt på er å bygge ut havvind. På de første 13 årene er det kun bygd noen få vindmøller til havs og han lovet at det skulle bli et helt annet tempo på utbyggingen i de neste fire årene.

Jan Kristian Vestre spenner buen høyt med de forventingene han skaper i næringslivet,  men er det noen som kan leverere så tror vi at det er han.  LO er ikke tvil om at dette er rett mann på rett plass for at Norge skal lykkes med det grønne skifte.