Industridebatt

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Industridebatt på Powerhouse

Det ble ikke den store opphetede debatten da Terje Lien Aasland (Ap), Ådne Naper (SV) og Mahmoud Farahmand (H) møttes til debatt ledet av Ove Mellingen fra TA. Den største uenigheten gikk på om den forrige regjeringen hadde gjort nok, og om tempoet i å skaffe mer energi var stort nok. Både Naper og Aasland var tydelige på at det var kraftmangel og at tempoet hadde vært for lavt i mange år

NHO hadde invitert Ap, SV og Høyre til debatt i Powerhouse i Porsgrunn om industriens behov i framtiden. Med var også Rodney Ishak fra Inovyn som ble utfordret på hva industrien trengte.

Rodney var klar på at de må ha tilgang til kraft til rett tid slik at deres eiere er villig til å satse videre i Norge. Vi er nødt til å lykkes svarte Terje Lien Aasland og vi har dårlig tid. Lykkes vi ikke de neste 10-20 årene vil det gå hardt utover velferdsstaten. Allerede nå er vi på bånn når det gjelder eksport av norsk fastlandsindustri og hittil har vi blitt reddet av høye oljepriser.

Han fikk bred støtte fra Ådne Naper som mente at den forrige regjeringen hadde vært for passive ikke minst i utbygging av ny fornybar kraft. Selv om alle var enige om at det hastet var det selvsagt litt uenighet hos Mahmoud Farahmand som mente at den forrige regjeringen hadde satt igang en rekke tiltak som å sette ned et utvalg for å blant annet få fart på kraftutbyggingen og få ned tiden det tar å regulere dette.