Helseministeren var lydhør

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Helseministeren var lydhør

Mandag denne uka inviterte LO i Grenland og Sykehusets lokalforening i Telemark (Fagforbundet) til åpent møte med helseminister Ingvild Kjerkol. Her ble Sykehuset Telemarks situasjon satt på dagsorden. Helseministeren var lydhør.

Det var mange fremmøtte i Ælvespeilet denne kvelden som sammen har et mål: Vi må sikre utbygging av strålesenter, flere sengeposter og akuttberedskap så snart som mulig! I Telemark har man ventet siden 2018, da vedtaket ble gjort, og nå er tålmodigheten vår i Grenland og Telemark snart slutt. Dette må på plass.

Helseminister Ingvild Kjerkol kunne ikke love snarlig løsning, men skjønte godt argumentene om at dette måtte komme på plass.  Det ble opplyst om at det manglet 600 millioner kroner for å kunne realisere utbyggingen.

Møtet ble ledet av leder i Fagforbundet Vestfold og Telemark, Marianne Nilsen Skjønstad. Arvid Fosse fra Sykehusets lokalforening i Telemark og Johnny Skogsrød, leder i LO i Grenland tok også ordet og fortalte hvor viktig Sykehuset Telemark er og hva man trenger av utbedringer og hvor prekært behovet er for det.
Sykehusdirektør Tom Helge Rønning var også tilstede i møtet og fortalte litt om prosessen og sykehusets ønske om utbygging og utbedringer.

Kontakt

Ole-Henrik Olsen

Organisasjonsmedarbeider

Telefon: 90584042

E-post: oho@lo.no