Har du bekymringer for privatøkonomien?

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Har du bekymringer for privatøkonomien?

Mange av oss må gjøre noen grep i privatøkonomien nå - med høye priser på strøm, drivstoff og mat, og en rente som stiger raskt. Er du usikker på hva du kan gjøre for å få kostnadene dine ned? LO har lang tradisjon for å ta vare på medlemmene i vanskelige økonomiske situasjoner gjennom LOfavør.

Langt flere kommer til å få det trangere økonomisk fremover. Regjeringen sier vi må forberede oss på tøffere tider. Mange har allerede begynt å kutte ned på forbruk, andre har ikke så mye å kutte.

- Er du usikker på hvordan du skal håndtere økonomien fremover, anbefaler jeg deg å ta kontakt med banken din, sier Terje O. Olsson i LOs ledelse. De kan hjelpe med å gå igjennom økonomien din for å se om det finnes løsninger som kan få de månedlige utgiftene ned.

Det finnes muligheter

Vår samarbeidspartner SpareBank 1 hjelper medlemmer som ønsker det med en gjennomgang av hele økonomien sin, for å se hvilke grep en kan ta for å få ned de månedlige utgiftene fremover.

Kanskje kan du få avdragsfrihet på boliglånet ditt en periode? Eller kanskje binde renten (fastrente)? Kanskje har du mulighet til å refinansiere boliglånet ditt? Kanskje kan du kvitte deg med dyre forbrukslån eller kredittkortgjeld med høye renter, og heller betale ned disse ved å øke boliglånet ditt til en langt lavere rente?

Personlig rådgivning gjennom LOfavør

- Gjennom LOfavør har du tilgang til personlig økonomisk rådgivning hos dyktige rådgivere i SpareBank 1. Rådgiverne er innstilt på å finne tilpassede løsninger for medlemmer som kommer i en vanskelig økonomisk situasjon. Bankene ønsker å hjelpe, og anbefaler å ta kontakt så tidlig som mulig, før de økonomiske problemene vokser og føles uhåndterlige, avslutter Olsson.

Kontakt lokal Sparebank1

Sparebank1 Sørøst-Norge er din lokale sparebank i vårt område og som LO-medlem får du god økonomisk rådgivining her. Det å ta en rådgivningssamtale med banken er ingen fare eller tegn på økonomiske utfordringer, det kan være lurt uansett. Opplever du ar hverdagsøkonomien har blitt et problem, ikke vent, kontakt banken med det samme! Kontakt ditt lokalkontor med fellesnummeret: 915 02480 eller kontakt vår LOfavørkontakt Bjørg Marit Sollie på e-post.

Kontakt

Ole-Henrik Olsen

Organisasjonsmedarbeider

Telefon: 90584042

E-post: oho@lo.no