Frokostforum med Kjetil Jansrud

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Irene og Kjetil Jansrud på Herøya

Frokostforum med Kjetil Jansrud

Powered by Telemark arrangerer Frokostforum for medlemsbedriftene hver 4. onsdag i måneden. Dagsorden på novembermøtet var presentasjon av Vianode, Egde, Katapult-node og foredrag fra GetHuman. Kjetil Jansrud holdt et meget engasjerende innlegg om relasjoner, ansvarlighet og kultur.

Steinar Talle presenterte Vianodes arbeide med å utvikle syntetisk grafitt til batterier. Målet er å utstyre 2 millioner el-biler med slike batterier innen 2030. Syntetisk grafitt erstatter dagens grafitt fra Asia, og vil redusere CO2-avtrykket med 90%. Teknologien vil også bidra til lengre rekkevidde, raskere lading og høyere sikkerhet. 

Martin Nenseth i Egde fortalte om samarbeidet med Vianode om å analysere data fra batteritesting. Egde utvikler teknologi for å erstatte mauelle analyser med automatiserte, skybaserte og robuste prosesser. Dette skal bidra til god datakvalitet og dataforvaltning.

Shangar Ghaffari presenterte Katapult-node Telemark som en av åtte noder som inngår i et nasjonalt tilbud med fasiliteter og kompetanse for testing, simulering og verifisering i industrien. Katapultene tilbyr "industrielle treningsanlegg" med utstyr og kompetanse, så bedriftene kan lære av de beste og konkurrere på topp internasjonalt nivå.

GetHuman presenterer seg som en arena der det skapes helsefremmende og grensesprengende bedriftsprestasjoner. De møtte i Frokostforum med Kjetil Jansrud, Anders Hov og Johan Skjennum. Deres utgangspunkt er at industrien vår allerede er teknologiske verdensmestere, og nå skal bedriftene også bli verdensmestere på å jobbe sammen.

Arbeidsdagene våre er fylt at inntrykk. Frokostforum

Og hjernen vår fungerer som teflon på det positive og som borrelås på det negative. Vi må derfor tak i primærfølelsene våre enten de handler om frykt eller glede. Hvis ikke vi tar tak eskalerer lett de negative følelsene. På tross av at mange sier det motsatte, må vi ta hensyn til følelser. Tillit og ferdigheter får ikke gode kår uten følelser.

Kjetil Jansrud bidro med sine erfaringer fra alpinlandslaget. Her har de klart å skape et solid lag av en gjeng med induvalister og egoister. Nøkkelen har vært en god tilbakemeldingskultur, og da handler det mer om å søke tilbakemeldinger eller å gi tilbakemeldinger. Det er viktig å sette enere i et system som gjør at de har lyst til å være en del laget. Han avsluttet med at kultur er for viktig til at bare lederne skal ha ansvar for det, vi må alle bry oss! Kjetil Jansrud 3.jpg

Frokostforum 3.jpg

Kjetil Jansrud 4.jpg

 

Kontakt

Irene Bordier Haukedal

Regionleder

Telefon: 48173740

E-post: ibh@lo.no