Frokostforum i Powered by Telemark

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Frokostforum i Powered by Telemark

Powered by Telemark arrangerer en månedlig møteplass for klyngens medlemmer. Hver 4. onsdag i måneden, fra kl 0800 til kl 1000 serveres det litt å bite i og aktuelle temaer. Vi oppfordrer tillitsvalgte i medlemsbedriftene til å delta. Stedet er auditoriet i bygg 25 på Herøya.

Onsdag 25. oktober hadde forumet tre saker på dagsorden: mineralutvinning på Fensfeltet, bruk av KI basert på big data fra industrien og intelligente virtuelle nettverk.

Alf Reistad fra Rare Earths Norway arbeider med å etablere verdens mest bærekraftige mineralutvinning på Fensfeltet. Her utvikles "den usynlige gruve", det blir det ingen åpen gruve. Bruk av ny type gruveteknologi høster støtte fra alle politiske partier og lokalbefolkninga. Utvinning på Ulefoss og prosessering på Herøya gir den mest kompakte og komplette verdikjeden for sjeldne jordarter i hele verden. Telemark utviklingsfond har bevilget 20 millioner til utvikling på Fen. Dette er et tydelig signal om regional tro på prosjektet og forventninger om statlige bevilgninger. Europa trenger Fensfeltet for å bli uavhengig av Kina!

Rune Mathisen holdt et veldig interessant foredrag om bruken av kunstig intelligens i industrien. Han beskriver ChatGPT som den raskeste revolusjonen noen gang. Ved riktig bruk kan teknologien gi oss et bedre samfunn. Rune viste oss hvordan han hadde brukt KI for å lage et illustrasjonsfoto. Rune Mathisen om KI

Pål Kristian Levang fra NORNIR viste frem banebrytende teknologi – intelligente virtuelle nettverk som bruker sensorer og AI, såkalt real time web.

Les mer om klyngens medlemmer og arbeide her.

Dette bildet henger i trappa ned til auditoriet og er et flott symbol på utviklinga som har skjedd i industrien.  Bilde av Herøya fra 60-tallet

Kontakt

Irene Bordier Haukedal

Regionleder

Telefon: 48173740

E-post: ibh@lo.no