Et godt besøkt frokostforum i regi av Powered by Telemark

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
møteforsamling
Samlet i kantina på Herøya

Et godt besøkt frokostforum i regi av Powered by Telemark

Industriklyngen samler representanter fra næringslivet i hele regionen til frokost og faglig påfyll hver siste onsdag i måneden. LOmedlemmer som er interessert i få invitasjon er velkommen. Si i fra til oss på regionkontoret.

Februarmøtet var i sin helhet viet til DNV Imatis som har tatt en ledende posisjon i digitalisering av sykehus. Visjonen er "Effektive helsetjenester. Satt i system". DNV Imatis gjør livsviktig informasjon trygg, oversiktlig, lett tilgjengelig og umiddelbar for alle deler av helsetjenesten.

Historien om DNV Imatis utspiller seg helt tilbake til 1991. Da først grunnlagt under navnet Cardiac, nå Baze Technology, som en IKT-plattform for visualisering av sanntidsdata i olje- og gassindustrien. Vi fikk høre om teknologien og løsningene og vekstambisjonene med hovedsete i Storgata i Porsgrunn.

Morten Andresen er gründeren bak Cardiac og Imatis. Siden 1991 har han bygget selskaper med banebrytende teknologi. I dag er han også investor i helseindustri som Palla Pharma i Kragerø.

Dag Ausen og Morten Andresen orienterte om hvordan digitalisering kan bidra til å effektivisere og løse personellkrisen i helsevesenet. Mortens påstand er at det er mulig med 50% effektivisering. Det handler om å jobbe riktig etter prosedyre, ikke utstyr som er "nice to have". Tidstyver som logistikk og mangel på oversikt skal erstattes av løsninger som knytter sammen personell på tvers av profesjoner.

De fortalte om pasientnære løsninger som er effektivt for sykehuset og behagelig for pasienten.

IMG_2658.jpg

IMG_2662.jpg

IMG_2666.jpg

IMG_2649.jpg

IMG_2648.jpg

Det er supert å oppleve at industri og helse har så nytte av hverandres teknologiske løsninger.

LO ser fram til flere nyttige frokostmøter og oppfordrer enda flere til å delta.

Kontakt

Irene Bordier Haukedal

Regionleder

Telefon: 48173740

E-post: ibh@lo.no