En dag hos LO

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

En dag hos LO

Vi er to jenter på 14 år som går 9. klasse på Heistad ungdomsskole. Vi har vært så heldig å få en dag med arbeidstrening hos LO Vestfold Telemark.

Litt om oss

Lone

Jeg er fra Brevik i Porsgrunn. Når jeg er ferdig på ungdomsskolen og skal gå på videregående  har jeg lyst til å gå på linja kunst, design og arkitektur (KDA). Jeg ønsker å jobbe som arkitekt når jeg blir større. Men nå som jeg fortsatt er ung, kunne jeg ha tenkt meg å ha en sommerjobb på en av de tre isbarene her i Brevik.

Jeg er glad i å male og tegne og egentlig alt som har med kunst å gjøre, jeg er veldig glad i musikk (både å høre på og spille saksofon), jeg liker matlaging spesielt baking, jeg er glad i å turne, og å lese bøker.

Aurora

Jeg er også fra Brevik og har gått i klasse med Lone i 7 år. Når jeg er ferdig på ungdomsskolen og skal begynne på videregående vil jeg enten gå på linja for kunst design og arkitektur (KDA), eller idrettslinja. Når jeg blir større ønsker jeg å jobbe som enten Politi, eller interiør arkitekt. Akkurat nå kunne jeg kanskje tenkt meg en sommerjobb på en av isbarene i Brevik.

Jeg er glad i å spille fotball, jeg liker å høre på musikk og spille musikk (jeg spiller fløyte). Jeg liker å lese bøker og jeg har også stor interesse for språk og bruker mye av fritiden min på å lære meg nye språk.

Dagen hos LO

I dag har vi vært med på et regionrådsmøte der vi presenterte oss selv, og hørte på det som ble snakka om. Det var litt vanskelig å forstå noen ting, men det gikk fortsatt bra. Etter det gjorde vi klar lunsjen, før vi pakket sekker med t-skjorter og jakker til sommerpatruljen. Og vi var så heldige at vi begge fikk med en sekk og jakke selv. Til slutt hjalp vi med å rulle plakater som skulle deles ut til videregående elever. Vi var også veldig heldige og fikk lov til å ta med oss litt LO godteri hver.

En positiv opplevelse

Å få lov til å være med på en arbeidsdag hos LO var veldig gøy. Det var interresant å se noe av hva de som jobber der gjør i hverdagen og hvilke oppgaver de har. Alle var veldig hyggelige og imøtekommende. Det virker som en veldig sosial og vennlig arbeidsplass og vi hadde en veldig fin dag.

Tusen takk for at vi fikk være på utplassering her!

Lone Bordier Haukedal og Aurora Onsrud Ingebretsen