Dagskurs i LOs serviceprosjekt

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Dagskurs i LOs serviceprosjekt

Onsdag denne uken arrangerete LOs serviceprosjekt et dagskurs for medlemmer og tillitsvalgte på våre utvalgte kjøpesenter og flyplass. Tema var organisering, pensjon og LOfavør.

På Quality hotell Grand Larvik gjennomførte vi kurset der det var 15 tilstede.

Kurset startet med tema: Motivasjon til å organisere v/ Sellit. Her fikk deltakerne god inføring i måter å organisere nye medlemmer. De fleste som ikke er LO-medlemmer er ikke det fordi de ikke er spurt. Så her lærte man hvilke spørsmål man kan stille til potensielle medlemmer. Tillitsvalgte må spørre nye ansatte om de vil bli medlemmer, si for eksempel –«Passer det at vi tar en prat om organisering på tirsdag eller onsdag?» Det aller viktigste man skal huske på er at man MÅ spørre.

Videre fikk kursdeltakerne inngående kunnskap om avtalefestet pensjon (AFP) og pensjon. Eistein Gjelsvik fra LO fortalte om hva man må huske på for å oppnå AFP og hvordan man kan få mest ut av sin pensjonsopptjening. En av de tingene man skal huske på når det gjelder AFP er at man må være ansatt i en bedrift med tariffavtale de 7 av de siste 9 årene før fylte 62 år. Så man MÅ komme seg inn i en bedrift med tariffavtale, eller skaffe seg en tariffavtale før fylte 55 år, og holde seg i jobb til 62 år. AFP og pensjon er ikke bare enkelt, så se på forbundenes egne kurssider og se om man får deltatt på et pensjonskurs. Det er nyttig!

LOfavør var siste tema på dagskurset. Bjørg Marit Sollie fra Sparebank1 Sørøst-Norge pratet engasjert om de gode fordelene som LOfavør-programmet gir alle LO-medlemmer. Sjekk ut dine gode fordeler i LOfavør her.

Det skal arrangeres et kurs del to den 13. mars. Her kan det også være med flere deltakere. Henvend deg til LO Vestfold og Telemark om du vil delta.

Kontakt

Ole-Henrik Olsen

Organisasjonsmedarbeider

Telefon: 90584042

E-post: oho@lo.no