Burncamp i Gurvika

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Burn Camp i Gurvika

Burn Camp i vakre Gurvika

Norsk forening for brannskadde - NFFB - arrangerer landsdekkende mestringskurs for brannskadde unge, familier og voksne. Burn Camp Familie har i flere år blitt arrangert i vakre Gurvika i Nevlunghavn. I år ble LO sammen med andre viktige samfunnsaktører invitert på besøk.

Fagforbundet har i mange året engasjert seg i og støttet NFFB, og det var Hanne Slettvold i Fagforbundet Vestfold som hadde invitert oss til å besøke Gurvika og Burn Camp. Både NHO, LO, stortingsrepresentanter og flere fra Fagforbundet fikk en sterk opplevelse.

NFFB beskriver Burn Camp Familie på følgende måte:

"Årlig rammes mange familier av at et av barna pådrar seg en brannskade, en svært traumatisk opplevelse. Barna må leve med skadene, mens de voksne ofte bærer med seg opplevelsen, skyldfølelsen og skammen. Burn Camp Familie, BCF er et mestringskurs for de som lever med en brannskade og deres familie. På BCF handler det om å møte andre i liknende situasjon, her skaper vi lek og latter, for oss handler det om håp, mestring og framtid, om å møte andre i samme situasjon, om å skape en arena for erfaringsutveksling, om å ha det gøy sammen."

IMG_4544.jpg

NFFB har som må å nå ut til flest mulig brannskadde og pårørende med aktuell informasjon. De jobber for at det skal være enklest mulig å leve med en brannskade.

Vi fikk høre sterke historier om hvor mange som føler at de står helt alene når de kommer hjem etter sykehusbehandling. For mange er det vanskelig å bære arr. Mange foreldre føler skyld og skam. Søsken kan slite langt inn i voksenlivet, de føler seg glemt. Besteforeldre og andre pårørende som må tre til når katastrofen er et faktum kan slite. En brannskade forsvinner aldri, det gjør heller ikke opplevelsen for de som rammes.

NFFB drives på 100% frivillighet mens behovet tilsier minst 100% ansettelse for en person.

Vi fikk også en viktig innføring i det forebyggende arbeidet. Når du har en fått en brannskade er det viktig å huske 20/20 regelen for akutt behandling: 20 minutter avkjøling i 20 grader.

IMG_4540.jpg

Vi er stolte av å ha et så flott rekreasjonssted som Gurvika i vår region.

IMG_4538.jpg

Besøk av isbilen er selvfølgelig en viktig del camp-opplevelsen.

IMG_4543.jpg

Les gjerne mer om NFFB på deres hjemmeside. Vi oppfordrer LOs medlemmer til å spre informasjon om dette viktige arbeidet.

NFFB har gitt oss godkjennelse til å dele bildene.

IMG_4536.jpg

Tusen takk for en flott, sterk og viktig opplevelse.

IMG_1736.jpg

Kontakt

Irene Bordier Haukedal

Regionleder

Telefon: 48173740

E-post: ibh@lo.no