Bluesutvalget til LO på Utøya

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bluesutvalget til LO på Utøya

Bluesutvalget til LO på Utøya

Somliga går med trasiga skor la planleggingsmøte sitt til vakre Utøya. For noen ble det et flott gjensyn med øya, mens andre var der for første gang. Men uansett om du er der for første gang eller har vært der mange ganger så drar du aldri hjem uberørt av det som har skjedd her.

Somliga går med trasiga skor er LO sin arbeidsgruppa som sørger for at publikum på Notodden Bluesfestival får gratis konserter hvert år. Samtidig selger man T-skjorter under festivalen og samler inn penger til Norsk Folkehjelp sine prosjekter.

Arbeidsgruppa som består av representanter fra  forbund og LO sentralt har siden 2010 samlet inn penger Notodden Bluesfestival og Norsk Folkehjelp sine solidaritetsprosjekter.

Det var ikke uten grunn at utvalget la planleggingsmøtet sitt  til Utøya fordi man er opptatt av at man ikke glemmer hvilke holdninger som lå bak tragedien på øya i 2011. Terroristen skulle først og fremst ramme AUF og Arbeiderpartiet som han mente var den største faren for det norske samfunnet. 

For at vi ikke skal glemme er det helt avgjørende at både unge og gamle får komme å se og oppleve på nært hold det stedet hvor de tragiske hendelsene fant sted. Det er viktig for å motvirke de holdningene som førte til at 69 unge mennesker ble drept.

Gratis konserter til folket

Som hovedsponsor for festivalen sørger man for at de som ikke har råd til å gå på alle konsertene får noen konserter gratis hver dag under festivalen.

Det starter torsdag 1. august med Jailhouse Stage.
Denne arrangeres på Bellman ved Notodden torg. Konserten skjer i samarbeid med Blues Factory og med blant annet band fra ulike fengsel i østlandsområdet.

Fredag 2. og lørdag 3. august 
På Barrikaden Blueskro får du oppleve både nye og etablerte band uten å betale inngangspenger hele dagen på dagtid fredag og lørdag under festivalen.
Programmet tiltrekker seg mye folk hele dagen. Her nyter du de gode øyeblikkene da man ser unge uetablerte band for første gang, eller gjenopplever etablerte band som spiller musikk man kjenner. Skiftende nyetablerte band skaper stor stemning med sin entusiasme og spilleglede.

Lørdag 3. august vil det også arrangere gratis kino for barn.

Under alle gratis arrangementene selges det t-skjorter og samles inn penger til Norsk Folkehjelp

Som en storstilt avslutning på hele festivalen arrangeres konserten «Somliga går i trasiga skor». Dette er blitt en profilkonsert som trekker til seg publikum i størrelsen 2-4000.

Festivalens tradisjonelle gratiskonsert «Somliga går med trasiga skor» er et samarbeid med norsk fagbevegelse tilknyttet LO og er et elsket arrangement under festivalen

Med denne konserten takker Bluesen for bruken av byen og overleverer sentrum tilbake til befolkningen med en gratis festavslutning som er åpen for alle.

Tyve prosent rabatt på festivalpass som LO medlem

Er du LO medlem kan du få 20 % rabatt på festivalpass ved bestilling før 15. juli. Følg denne linken for bestilling på LOfavør sine sider https://www.lofavor.no/ferie-og-opplevelser/notodden-bluesfestival

 

Kontakt