Bli kjent med våre kongessdelegater

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Bli kjent med delegatene som skal på LO Kongressen!

LO Vestfold og Telemark har valgt tre delegater og fem varaer - de neste ukene kan du bli kjent med de gjennom vårt nyhetsbrev. Denne uken kan du bli kjent med Arnfinn Hansen fra Industri Energi og LOs ungdomsutvalg.

Hvem er du? 

Jeg Heter Arnfinn Hansen og er 24 år gammel, men fyller 25 løpet av Mars. Jeg er både «fri» og singel. Til vanlig jobber jeg som CNC- Operatør for Bilfinger på Herøya Industripark. Men er nå frikjøpt som nestleder i Industri Energi Ung, og holder derfor til i Stavanger.  

 

Hvorfor er du tillitsvalgt?

Jeg er tillitsvalgt fordi jeg vil kjempe for arbeidstakerens rettigheter. Etter å ha deltatt på diverse kurs og arrangementer, lærte jeg fort om alle de problemene vi fremdeles har i arbeidslivet i dag, og alt det fagbevegelsen har fått til gjennom årene.

 

Hva er din hjertesak?

Noe av det viktigste for meg er at vi må få opp organisasjons graden i Norge, og sørge for at LO er den foretrukne arbeidstaker organisasjon.

I tillegg har jeg alltid hatt en eller annen tilknytning til industrien. Så videre utvikling og vekst av norsk industri er viktig for meg.

 

Har du vært på LO-Kongress tidligere?

Nei. Det her er vel første LO-Kongressen jeg realistisk sett kunne deltatt på, med tanke på aldrene. Under sist Kongress var det fullt fokus på fagprøven.

 

Hvilken sak ønsker du å snakke om fra talerstolen når du er på kongressen?

På LO-Kongressen ønsker jeg å være en av stemmene til «de unge».  

 

Hvis du kunne vært medlem av et annet forbund enn ditt eget, hvor kunne du tenkt deg?

Dersom jeg ender opp i en bedrift som ikke er organiser gjennom Industri Energi, tror jeg at håpet hadde vært Fellesforbundet. I Fellesforbundet kunne jeg tatt med meg mye av den erfaringen jeg har igjennom IE. Uansett hva som skjer måtte det vært et LO forbund.