Arendalsuka 2022

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Arendalsuka 2022

Omtrent alt som kunne krype og gå av organisasjoner og politikere var samlet på Arendalsuka 15-19. august. Det var hele 1700 arrangementer i løpet av uka og grenlandskommune var tilstede med egne arrangementer.

Det var ikke et krypinn å oppdrive i Arendal under uka og i følge nyhetene var snittprisen på kr 40 000 for et hus/leilighet for  5 dager. Grenlandskommune var sammen med Power by Telemark og hadde eget arrangement med tittelen "Hva er en attraktiv by?" hvor leder av kommunalkomiteen Lene Vågslid var med i debatten.

Et annet tema som var spennende for oss i fagbevegelsen var debatten rundt fagskolen. Dette er det skoleslaget med den største økning i studenttall i prosent det siste året. Den store debatten framover er hvordan man skal finansiere den store økningen i studenttall. Vil Stortinget bevilge mer penger til utdanning eller må det omprioriteres midler fra andre utdanningsinstitusjoner.

Men Arendalsuka er også Norges største møteplass for nettverksbygging og de fleste store organisasjonene arrangerer egne fester på kvelden med inviterte gjester. Jeg var heldig og fikk være med Sparebank 1 kjeden på skoleskipet Sørlandet. Her var det vokalist Arne Hurlen  i Postgirobygget som dro opp stemningen.

Utfordringen til uka er at det begynner å bli vel mange arrangementer på samme tema og til samme tid. Man går glipp av mange gode foredrag eller debatter fordi de går samtidig eller er fylt opp med folk før du rekker fram. Her bør programkomiteen kanskje tenke nytt, men uka er nyttig for å skaffe seg litt faglig og sosialt påfyll.

Kontakt

 

Harald Olsen

Regionnestleder

Telefon: 99267917

E-post: ho@lo.no