1. mai Rjukan og Vemork

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Alle talerne på LO huset på Rjukan

1. mai Rjukan og Vemork

Det var flott oppmøte til 1. mai feiringen på Rjukan på LO huset til tross for at toget gikk i snøvær. Et av de best besøkte 1. mai arrangementer på mange år sa avtroppende LO leder i Tinn Astrid Klonteig.

Peggy på LO huset.jpg

 

I over 130 år har 1. mai vært et speilbilde på hva som er arbeiderbevegelsens saker. Vi har luftet våre faner og sunget i kor. Vi har gått i tog for FRIHET, LIKHET og SOLIDARITET. Tre ord som har vært våre siden starten. Tre ord som har vært våre grunnleggende ideer sa LO leder Peggy Hessen Følsvik da hun holdt hovedtalen på Rjukan.
Arbeiderbevegelsens historie i Norge er historien om kampen for et bedre samfunn og arbeidsliv. Det er fellesskapet som har vært den røde tråden gjennom hele denne prosessen. Men vi hviler ikke på laurbærene av gårsdagens seire. Arbeiderbevegelsen er alltid best når den ser framover. Vi er alltid best når vi sammen kjemper for sterkere fellesskap. Når vi tar kampen for et seriøst arbeidsliv med rettferdige vilkår for alle!

1. mai tog Rjukan.jpg

Heftig snøvær da toget startet på Rjukan.

Konstanse på Rjukan.jpg

Leder i AUF Vestfold og Telemark Konstanse Marie Alvær sa at vi må aldri ta demokratiet for gitt. Kampen for frihet, likhet og solidaritet er viktigere enn noen gang.

Etter feiringen i Rjukan tok mange turen videre til arbeidermuseet på Vemork hvor det startet med en omvisning i tungtvannkjelleren. Deretter var det taler fra både Riksantikvar Hanne Geiran, ordførerkandidat fra Ap i Tinn Kathrine Haatvedt, fabrikksjef i Yara Jon Sletten og LO leder Peggy Hessen Følsvik.

Talere på Vemork 1. mai.jpgKathrine Haatvedt ordførerkandidat.jpgPeggy på Vemork.jpg

Kontakt

 

Harald Olsen

Regionnestleder

Telefon: 99267917

E-post: ho@lo.no