Alexander Nilsson

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Alexander Nilsson

Til jul ønsker han seg en ny og forlenget kontrakt fra arbeidsgiver. (NTL)

Alexander Ruhs Nilsson, 23 år gammel. Yrke: Tekniker/hjelpelærer på Universitetet i Ås og folkevalgt i kommunestyret i Ås for Rødt. Jeg kan tenke meg å ha tillitsverv som studentmedlem, men er sisteårsstudent, så er ferdig til våren.  
 
Et godt arbeidsmiljø for meg er et hvor alle på arbeidsplassen blir hørt og respektert, og hvor hierarki er så fraværende som mulig. Det er viktig for meg at ikke noen definerer stillinger på en arbeidsplass som viktigere enn andre.  
 
I mitt yrke er faste hele stillinger en stor utfordring. Universitetene er etterhvert godt kjent for å benytte mye midlertidige kontrakter i lave prosentstillinger. Jeg måtte selv ut i harde forhandlinger for å få arbeidsgiver til å følge arbeidsmiljøloven når jeg skulle ansettes på nytt, noe som ikke burde skje. Da var det veldig godt å ha fagforeninga i ryggen.  
 
Jeg studerer Naturforvaltning. Rettferdighet, godt arbeidsmiljø og god arbeidsmoral gjør meg glad. Det er også en stor glede for meg å kunne komme sammen med andre som kjemper for de samme sakene og rettighetene som meg. Solidaritet med hverandre er for meg veldig sterkt og gjør meg alltid glad.  
 
Til jul ønsker jeg meg ny og forlenga kontrakt fra arbeidsgiver, da min midlertidige kontrakt utløper 31.12.2020. Jeg trives veldig godt i jobben, og håper å få fortsette.