Støtteerklæring til de streikende ved Tesla`s verksteder i Sverige

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
LOs regionråd i Østfold støtter IF Metall sin kamp for tariffavtale med Tesla

Støtteerklæring til de streikende ved Tesla`s verksteder i Sverige

LOs regionråd i Østfold støtter IF Metall og de streikene ved Tesla-verksteder rundt om i Sverige.

Solidaritetsarbeid

Det er streik blant IF Metalls medlemmer som jobber ved ulike Tesla-verksteder rundt om i Sverige.  Konflikten dreier seg om å få på plass tariffavtaler (kollektivavtal) ved de ulike verkstedene, noe Tesla nekter å skrive under på. I klartekst handler streiken om å få på plass bedre avlønninger, pensjonsordninger og forsikringer.

Tidligere har det vært forsøk å få på plass tariffavtaler med Tesla i både Tyskland og Finland, her har kampen mot Tesla vært mislykket. Derfor er den kampen som pågår i Sverige nå en utrolig viktig kamp mot et multinasjonalt selskap som nekter å tilpasse seg og forholde seg til de regler i de land de opererer i. Slik kan vi ikke ha det i 2023. Ingen arbeidsgiver skal diktere og motsette seg et lands fremforhandlede rettigheter, nekte å forholde seg til sedvaner og de ansattes rettigheter. Derfor må IF Metall vinne denne streiken, og vi i LO Østfold støtter fullt og helt opp om denne kampen.

Derfor ønsker vi å gi vår støtte til våre streikende kamerater i Sverige. Vi skal hjelpe til og bidra så godt vi kan fra Norge, fra våre fagforeninger og forbund. LOs regionråd i Østfold støtter solidarisk våre kamerater som er tatt ut streik og deres kamp for tariffavtale. 

LOs Regionråd i Østfold