LOs regionkonferanse i Østfold

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
LOs 2. nestleder Steinar Krogstad hold ett engasjerende innlegg om den fagligpolitiske situasjonen

LOs regionkonferanse i Østfold

Det var stort engasjement og godt debatt på LOs regionkonferanse for Østfold. Konferansen ble arrangert på Riviera hotell i Moss 27.-28. februar med nærmere 100 deltagere.

Tirsdag 27. februar kl. 09.00 åpnet LOs regionleder i Østfold Ulf Lervik LOs regionkonferanse som for første gang ble holdt i Moss og på nye Riviera hotell som selvfølgerlig har tariffavtale.

Etter navnopprop og konstituering innledet LOs 2. nestleder Steinar Krogstad om den fagligpolitiske situasjonen. Deretter var det en god og bred debatt med tosiftret antall innlegg fra talerstolen.

Videre fikk konferansen innledning fra Martin Karlsson fra LO distriktet i Vest-Sverige som informerte om sin virksomhet og aktuelle fagligpolitiske saker.

Regionkonferansen viste også sin støtte til kampen for tariffavtale på Tesla i Sverige. 

Etter lunsj ble det arrangert to Workshop med følgende temaer og innledere: 

·       Hvordan organiserer vi v/Sellit - Øystein Vangsnes

·       Fellesprosjektet Østfold v/AOF Østfold – Christian Skyum

Da vi var i Moss så ble det selvfølgerlig servert pølse i vaffel i pausa

Konferansen fikk også Informasjon om Norsk Arbeidsmandsforbund sin historie v/ forbundsleder Brede Edvartsen.

Camilla Eidsvoll (SV), Elise Waagen (Ap) holdt hilsningstaler.

Den internasjonale situasjonen og Fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon ble informert om av seniorrådgiver Håkon Ødegaard i Norsk Folkehjelp, 

På slutten av dag en var det premiære på en kulturkavalkade som Arbeiderbevegelsens kulturnettverk i Østfold har laget i forbindelse med LOs 125 års jubileum. Den inneholdt 20 minutter med flott sang og teater av Alexander Hermansen og Sunniva Berg. 

Dag 2 ble startet med informasjon om Hovedoppgjøret og informasjon fra LOs representantskapsmøte - v/LO Østfolds representant i LOs representantskap - Klaus Lintho

Deretter innledet spesialrådgiver i LOs samfunnspolitiske avdeling, Arvid Ellingesn om: Hvordan styrke Den Norske Modellen. 

Organisasjonskonsulent i Sparebank1 Østfold Akershus, Vigdis Rekdahl innledet om LOfavør.

Så hadde vi innledninger om hva som blir viktig for nye Østfold Fylkeskommune v/Siv Henriette Jacobsen, Rune Fredriksen, Camilla S. Eidsvold, og Camilla Aas, etterfulgt av debatt, spørsmål og innspill. 

Camilla Aas innledet om hva som blir viktig for Nye Østfold 

LOs faglige ungdomssekretær i Østfold, Ummu Cukurova innledet om LOs ungdomsarbeid i Østfold og handlingsplanen til LOs ungdomsutvalg. 

Konferansen behandlet også innkomne forslag fra forbund, LOs lokalorganisasjoner og LOs faste utvalg:  

Her er uttalelser vedtatt på dag 1: uttalelser-vedtatt-dag-1.pdf og Redaksjonskomiteens innstillinger til uttallelser - vedtatt - dag- 2.pdf