LO stiller opp for framtiden!

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Even er med Ulf på "Leder for en dag" med UE

LO stiller opp for framtiden!

I dag har LOs regionleder Ulf Lervik hatt med seg Even Eng Auestad fra Greåker videregående skole, på jobb. Duoen deltar på Leder for en dag med UE Østfold (Ungt Entreprenørskap).

Even er leder i sin Ungdomsbedrift på Greåker videregående skole som er FreeFix UB. Even har deltatt på et lederkurs for ungdomsbedriftsledere i regi av Ungt Entreprenørskap hvor "Leder for en dag" er avslutningen av dette kurset.

Dagen har bestått av mange spennende møter og startet kl. 08.00 med en omvisning og informasjon om LOs regionkontor i Østfold. Kl. 09.00 gikk turen til Fylkeshuset der de var med på ett spennende møte i "regionalt utvalg for fag- og yrkesopplæring i Østfold" og kl. 11.00 hadde de møte med Ordfører i Sarpsborg Sindre Martinsen-Evje. Deretter var det rett i nytt møte kl. 12.00 med Jon-Vidar Knold fra NHO Viken Oslo, samt to teamsmøter sammen med aktuelle innledere til Østfoldkonferansen. Dagen ble avsluttet med besøk på Kronos Titan og møte med partene på bedriften. 

Bedriftsbesøk på Kronos Titan og møte med partene på bedriften med; (fra venster) HR Wenche Revhaug og Hovedtillitsvalgt Per Øisten Kivijärvi, samt Ulf Lervik, Even Eng Austad og Jon-Vidar Knold fra NHO

 

Ulf er i godt selskap når han stiller opp for fremtiden. Borregaard, Nexans, Østfold Energi og Innovasjon Norge er bare noen av virksomhetene som stiller med en toppleder.

Leder for en dag arrangeres av Ungt Entreprenørskap. Organisasjonens visjon er å inspirere unge til å tenke nytt og skape verdier. Det gjør de ved å tilby en rekke ulike programmer til

skolen - fra grunnskole og opp til masternivå. Alle programmene er forankret i Kunnskapsløftet og er verktøy for å nå kompetansemål i fagplanene. Ungdomsbedrift er det mest kjente programmet der elever i videregående skole samarbeider om å starte og drive egen bedrift. Les mer om Ungt Entreprenørskaps programmer på http://www.ue.no/.

– Dagens skoleelever skal utføre jobber som ennå ikke er skapt og løse utfordringer som vi bare ser konturen av. Forskningen er entydig; arbeid med Ungdomsbedrift trener evnen til kreativitet, samarbeid og problemløsning, sier Christer Engström, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Østfold. Han mener dette vil være nøkkelkompetanse i fremtiden, og at denne kompetansen vil bli like viktig både i offentlig og privat sektor.

 

Forrige skoleår etablerte over 13.000 elever og studenter ungdoms- eller studentbedrifter i regi av Ungt Entreprenørskap. 3 300 av disse er i Viken. I region Østfold har vi 33 ledertalentene som deltar på «Leder for en dag» er plukket til å delta på lederseminar. Som en avslutning på dette seminaret, får de følge en toppleder en dag.

 

Om Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskaps formål er - i samspill med skoleverk, næringsliv og andre aktører - å:

·       Utvikle barn og ungdoms kreativitet, skaperglede og tro på seg selv

·       Gi barn og ungdom forståelse for betydningen av verdiskaping og nyskaping i næringslivet

·       Fremme barn og ungdoms samarbeidsevne og ansvarsbevissthet

·       Gi forståelse for og kunnskap om etikk og regler i nærings- og arbeidslivet

·       Styrke samhandlingen i lokalsamfunnet mellom nærings- og arbeidslivet og skolene

·       Stimulere til samarbeid over landegrensene

·       Inspirere til framtidig verdiskaping i en sosial, kulturell og økonomisk sammenheng