Fagforeningskamerat - Shakeel Rehman

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Shakeel Rehman, 38 år. Varaordførerkandidat for Moss Arbeiderparti til kommunestyrevalget og 15.kandidat for Østfold Arbeiderparti til fylkestingsvalget. Tekst/Foto: Tom Helgesen/Totalmedia
Shakeel Rehman, 38 år. Varaordførerkandidat for Moss Arbeiderparti til kommunestyrevalget og 15.kandidat for Østfold Arbeiderparti til fylkestingsvalget. Tekst/Foto: Tom Helgesen/Totalmedia

Fagforeningskamerat - Shakeel Rehman

- La oss få videreføre de mange gode tiltakene vi har igangsatt i Moss!

- Jeg ønsker inderlig at innbyggerne gir oss fornyet tillit, slik at vi kan videreføre den gode utviklingen vi har i Moss, sier den alltid engasjerte Ap-politikeren Shakeel Rehman.

De rødgrønne partiene vil fortsette å styrke helse- og omsorgssektoren, blant annet ved å øke grunnbemanningen. Og de vil legge til rette for at barn og unge skal få gode oppvekstsvilkår og at næringsutviklingen får gode rammebetingelser, lover han.

- Moss er inne i en fin utvikling, men mange av disse gode tiltakene vil bli reversert om Høyre-siden kommer til makten. Det håper jeg mossingene har med seg når de går til valgurnene 11. september og sikrer rødgrønt flertall både i Moss og Østfold fylke.

Ble hektet på politikken på videregående

Shakeel er født i Pakistan, men gikk fortsatt med bleier da familien flyttet til Moss. Han forteller om en god og aktiv oppvekst, hvor fotball, dykking, fisking og turer i skog og mark var viktige pilarer i fritiden.

Han utdannet seg til elektriker, og det var først på Glemmen videregående skole at det politiske engasjementet ble født.

- Thor Erik Forsberg var innom skolen for å fortelle om viktigheten av å organisere seg og verve medlemmer til AUF. Og da 40 prosent av elevene på yrkesfag – jeg inkludert – ikke fikk lærlingplass, forsto jeg virkelig hva han snakket om. Her var det mye som burde endres. Og den beste måten å skape et bedre samfunn på, er å engasjere seg.

Shakeel ble medlem i AUF, og siden har politikken vært altoppslukende.

- Det ble en flott tid med ungdomsorganisasjonen, og jeg visste snart at dette engasjementet ville vare livet ut.

- Jeg håper innbyggerne bruker stemmeretten sin, og at de gir oss fortsatt tillit til å fortsette det gode grunnlaget som er skapt for videre vekst og utvikling i Moss, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Moss.. – Og jeg håper også at valgresultatet gir et rødgrønt flertall som skal forme nye Østfold fylke.

- Jeg håper innbyggerne bruker stemmeretten sin, og at de gir oss fortsatt tillit til å fortsette det gode grunnlaget som er skapt for videre vekst og utvikling i Moss, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Moss.. – Og jeg håper også at valgresultatet gir et rødgrønt flertall som skal forme nye Østfold fylke.

Ble hentet til Stortinget

Da det ikke ble læreplass som elektriker, valgte Shakeel først allmennfaglig påbygging i Fredrikstad og deretter statsvitenskapstudier i Kongsberg. Han fikk jobb som politisk rådgiver i Østfold Arbeiderparti, deretter AUF Østfold og som ungdomssekretær i LO Østfold. I juni 2012 ble han hentet til Stortinget som politisk rådgiver for daværende statsråd Anniken Huitfeldt i kulturdepartementet, i Jens Stoltenbergs andre regjeringsperiode. På det tidspunktet var han også leder av Moss Arbeiderparti og fylkestingsrepresentant i Østfold.

Etter stortingsvalget 2013, som endte i seier til Høyre-blokka, ble han kommunepolitiker på heltid i Moss, som utvalgsleder og gruppeleder – med 70 prosent frikjøp. De resterende 30 prosentene bruker han som posisjonsleder i kommunen – i den såkalte regnbuealliansen mellom Ap, SV, Rødt, MDG, Sp og KrF.

Shakeel er i tillegg vararepresentant til Stortinget, han er landsstyremedlem for Arbeiderpartiet, styremedlem i Østfold Arbeiderparti og leder for Administrasjonsutvalget i Moss kommune og varamedlem i LO Moss.

Har en jobb å gjøre

Mange meningsmålinger på riksnivå har vist at det er en generell misnøye i det norske folket for tiden, og at Erna Solberg har kunnet sitte lenge rolig i båten og håve inn støtte. Shakeel er klar på at de har en stor jobb å gjøre fram til valget.

- Vi har vært gjennom en pandemi, og samfunnet er blitt svært berørt av Russlands brutale krigføring i Ukraina. Dyrere mat og produkter, høye strømpriser og økt rentenivå har fått konsekvenser for folks økonomi, og det er lett å legge skylden på regjeringen. Dessverre har ikke alt regjeringen har fått til på kort tid, spesielt innen arbeidslivet, kommet tydelig nok fram i all støyen. 

Shakeel har likevel god tro på at partiet og deres allierte skal få folket med seg, og presiserer viktigheten av å være ute og prate lokalpolitikk i tiden framover.

- Det er ekstra viktig å kommunisere at det er et lokalvalg som står for døren, hvor det skal bestemmes hvilke lokalpolitikere som skal styre kommunen og fylkeskommunen de neste fire årene.

Hvilke saker brenner du mest for til høstens valg?

- Det er mang saker som er viktige, med ekstra fokus på disse:

* Arbeid til alle, som vektes høyest av alt. Det skaper trygghet i hverdagen å ha en fast jobb å gå til.

* En god skole. Det er her man får tilført de verktøy man trenger for å kunne skape seg et godt liv videre.

* Gode helse- og omsorgstjenester. Alle skal få den hjelpen de trenger til å kunne leve et fullverdig liv så lenge som mulig.

* Klima- og miljø. Vi må følge opp det vi har forpliktet oss gjennom Parisavtalen og Montrealavtalen gjennom lokale tiltak. Det handler om den kloden vi skal overføre til våre etterkommere.

Hva er dine ambisjoner som politiker?

- Mine ambisjoner er alltid sammenfallende med hva Arbeiderpartiet ønsker av meg. Jeg vil gjøre en best mulig jobb der Ap og folket vil ha meg. Jeg er satt opp som varaordførerkandidat, og jeg skal ikke legge skjul på at vi går et svært spennende valg i møte.

Hvor viktig er det at LO-medlemmene bruker stemmeretten sin?

- Valget handler om hvilken retning lokalsamfunnet og Østfold fylke skal ta, som vil få konsekvenser for innbyggerne flest – inklusiv LO-medlemmene. Derfor håper og tror jeg de både bruker stemmeretten og sikrer rødgrønt flertall.

Godt valg!