Kvinnedagen

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kvinnedagen markeres med bredt mangfold i Østfold

I anledning den internasjonale kvinnedagen den 8. mars, arrangeres det en rekke spennende og meningsfulle aktiviteter over hele Østfold. Fra historiske minner til fremtidsrettede arrangementer, kvinnedagen feires med et bredt spekter av arrangementer som hyller kvinners prestasjoner, kampen for likestilling og rettigheter, samt deres betydningsfulle innflytelse i samfunnet.

Sarpsborg: En dag fylt med mangfold og engasjement

I Sarpsborg inviteres alle til å delta på et variert program som speiler mangfoldet og engasjementet rundt kvinnedagen. Arrangementet strekker seg fra gudstjeneste til demonstrasjonstog til en festkveld på Olsen's pub i gågata. Med kloke ord og fantastisk musikk av Sunniva Berg lover arrangementet å være både inspirerende og tankevekkende. Les mer her.

Fredrikstad: Hedrer historie og fellesskap

I Fredrikstad hedres historien og fellesskapet gjennom appeller og nedleggelse av blomster ved statuen av Katti Anker Møller utenfor Fredrikstad Bibliotek. Etterfulgt av en felles marsj til Stortorvet, der det vil være bokprek og konsert hvor tre sterke kvinners stemmer formidler sine historier og erfaringer gjennom ulike tiår. Les mer her.

Moss: Viktige budskap og kulturelle innslag

I Moss samles folk ved Rådhuset for appeller før de går i tog mot Verket scene, hvor et variert program venter. Talere som Marie Sneve Martinussen, Elisabeth Swärd, June Holm, og Sara Gaulin vil belyse viktige temaer som likestilling, kvinnehelse, vold og overgrep, samt situasjonen i Iran. Kulturinnslag som sang, slampoesi, og dans vil også berike arrangementet. Les mer her.

Indre Østfold: Samling for likestilling og fellesskap

I Indre Østfold samles deltakere i Askim for å starte kvinnedagsmarkeringen. Fra byrommet går de i tog med paroler opp til rådhuset, hvor appeller vil bli holdt. Dette arrangementet er en markering av fellesskap og kampen for likestilling som stadig pågår i samfunnet. Les mer her.

Halden: Fortsettelsen av tradisjonen med engasjement

I Halden fortsetter tradisjonen med markering av kvinnedagen gjennom et tog fra Halden Torg til Busterudparken, avsluttet med appeller. Dette markerer et lokalt engasjement for å fremme likestilling og kvinners rettigheter.

For å understreke denne viktige dagen, inviterer vi til en helaften på Aladdin Scene dedikert til Haldens kvinnelige artister. Artister blir sluppet fortløpende Arrangementet er åpent for alle, men de under 18 år må være i følge med en voksen verge. Les mer her.

Gratulerer med dagen!

Kvinnedagen feires ikke bare som en dag, men som en påminnelse om viktigheten av fortsatt kamp for likestilling og rettigheter for alle kjønn. Gjennom disse arrangementene i Østfold, blir dette engasjementet synliggjort og styrket, og det oppfordres til å delta og bidra til en bedre fremtid for alle.