Sommerpatruljen 2024

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Nå skal LOs sommerpatrulje ut på veien i Rogaland

1. juli starter LOs sommerpatrulje i Rogaland. Da skal nesten 50 unge tillitsvalgte i LO Rogaland reise rundt og snakke med flere hundre unge arbeidstakere i fylket. Sommerpatruljens mål er å spre kunnskap om rettighetene og pliktene man har i arbeidslivet, og sjekke om det slurves med arbeidsmiljøloven. I år er det 39. året LOs sommerpatrulje gjennomføres.

Mange unge har sitt første møte med arbeidslivet om sommeren. For oss er det viktig at møtet skal være så trygt og positivt som mulig. Selv om de fleste unge trives på jobb, ser vi at ikke alt er som det skal være. Sommerpatruljen har de siste årene opplevd en drastisk økning av brudd blant unge arbeidstakere, både på landsbasis og i Rogaland. Siden 2019 har bruddandelen økt fra 40% til 47,7% i Rogaland. Manglende informasjon om verneombud, ulovlig kameraovervåkning og for dårlig opplæring er noe av det sommerpatruljen møter mest.

LOs sommerpatrulje er ikke er ute etter å ta noen, men ønsker å legge til rette for at man kan ordne opp på arbeidsplassen. Ofte oppstår bruddene av at arbeidsgiver rett og slett ikke kjenner godt nok til lovverket. Vi opplever også at det er en utbredt slurvekultur i arbeidslivet. Da kan det være en stor trygget for unge arbeidstakere å ha noen å snakke med om hvilke regler som gjelder.

Nå gleder vi oss til å dra ut å møte unge arbeidstakere. Unge som kjenner til spillereglene i arbeidslivet gir et sikrere arbeidsforhold både for arbeidstaker og arbeidsgiver!

Kontakt LOs sommerpatrulje
Telefon: 416 16 666
E-post: sommerpatruljen@lo.no
Facebook: LOs sommerpatrulje
Instagram: LOs sommerpatrulje