Are og våre listekandidater møte med Iverson e-fuels

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Are og våre listekandidater hadde mange gode og lærerike møter, med ulike aktører på Haugalandet og i Ryfylke.

En av aktørene vi møtte var Iverson e-fuels. En viktig grønn industri prosjekt for klima, Sauda, Rogaland og Norge.

LO, sentralt, regionalt og lokalt satt av god tid til møte med Iverson eFuels.
Fra LOs ledelse møtte Are Tomasgard. Lokale og regionale representanter var Morten Larsen regionleder Fellesforbundet og kandidat til fylket, Mads Drange, ordførerkandidat Suldal AP, Ole Jarl Madland distriktssekretær NAF avd. 7, Stian Ollila Hovedtillitsvalgt Norsk Stein og 3 kandidat til Suldal AP, Morten Bakken, Fellesforbundet avd. 730.

Vi møttes på Ryfylke Fjordhotel på Sand. Gunnar Gauthun (hub coordinator) og Torfinn Opheim (Pr consultant) informerte om planene for etablering av stor produksjon av ammoniakk i Sauda.

Prosjektet har en kostnad på mellom 7 og 10 milliarder kroner.
Viktig nå er at myndighetene følger opp sine egne planer, og sørger for at rammevilkår i Norge, kan matche rammevilkår i andre land.
Iverson eFuels as er klar til å sette i gang arbeidet i Sauda, når slike rammevilkår er på plass.

Ammoniakken er tenkt brukt til drivstoff i sjøtransporten. Planene er helt i tråd med regjeringens satsingsområder. Derfor er dette lavt hengende frukt. LO representantene var enige om at dette er et spennende og fremtidsrettet industriprodukt og støtter planene.

På bilde fra venstre Gunnar, Are og Torfinn.

Vi i Iverson eFuels er, i likhet med LO utålmodig. Hydrogen og ammoniakk er en stor del av fremtidens drivstoff. Forholdene ligger svært godt til rette for slik produksjon i Sauda.

Torfinn er svært fornøyd med møtet og berømmer LO for å være svært interessert og veldig imøtekommende.

Are påpeker viktigheten av at vi har ingen tid å miste for å få på plass fremtidsrettet og grønn industri, klimaendringene og våre forpliktelser, krever handling nå!