Peggy Hessen Følsvik besøkte Møre og Romsdal 13.-15. februar

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Peggy Hessen Følsvik besøkte Møre og Romsdal 13.-15. februar

Vi var så heldig å kunne ta med oss Peggy på en god runde i fylket, hvor vi traff tillitsvalgte ute på bedriftene.

13. februar bidro hun på Haramskonferansen hvor temaet var kraft og omstilling. Møte og Romsdal går i stort kraftunderskudd hvert år, og dette underskuddet vil bli større fremover. Hvordan kan vi utvikle næringslivet i fylket og samtidig ha en trygg energiforsyning?

Etter konferansen gikk turen til Kristiansund. Bryggekanten Brasserie og bar ble besøkt, det var et hyggelig møte med de tillitsvalgte, og vi feiret en rykende fersk tariffavtale på restauranten.

Operaen ble også besøkt, og vi fikk sett en fantastisk oppsetning av La Traviata. Creo var godt representert i orkesteret og vi fikk hilst på dem i pausen. Dette er siste året det er operafestuke med base i Festiviteten. Om 2 år kan vi oppleve opera i Normoria, som for øvrig er det gamle Folkets Hus som blir ombygd. Selv om Festiviteten er staselig og ærverdig, ser vi at aktørene trenger mer plass til å boltre seg på, og at et nytt bygg kommer godt med.

IMG_6126.jpg

Dagen etter var vi på 3 flotte bedriftsbesøk; Oss-nor som snakket om næringspolitikk og lokale ringvirkninger, Kristiansund lufthavn Kvernberget, der vi fikk snakket med de tillitsvalgte, og Rokilde omsorgsboliger hvor vi fikk se det flotte bygget, og snakket med ledelse og tillitsvalgte. Felles utfordring for alle er rekruttering av arbeidskraft. En annen fellesnevner er stoltheten over egen arbeidsplass og eget yrke. Det ble en hyggelig lunsjpause på Folkets Hus med miljøet som er tilknyttet der.

IMG_6131.jpg

I Molde fikk Glamox besøk, der fikk vi høre mye om teknologiutviklingen før vi også fikk sett fabrikken og snakket med både tillitsvalgte og ansatte. Veien gikk så videre til Malermesterne BMV, den eneste malerbedriften i området med tariffavtale. Også her var rekruttering til bransjen et tema. Siste besøk i Molde var på Flyktningtjenesten, hvor vi fikk høre om det gode arbeidet som blir lagt ned for å bosette og integrere flyktningene. Vi fikk også hilse på en klasse med ukrainske flyktninger som nå er på introkurs. Det er et imponerende maskineri som justeres opp og ned etter behov. Det er selvfølgelig ekstra trykk nå i forbindelse med invasjonen av Ukraina. Også i Molde ble lunsjpausen tatt på Folkets Hus sammen med miljøet der.