FYKO2024

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

FYKO 2024: En Helg med engasjement og faglig påfyll

FYKO 2024 - Fylkeskonferansen for Ungdom - ble avholdt 1.-3.mars på Hotel Union i Geiranger. FYKO er et sammensatt kurs og konferanse for unge LO medlemmer i fagbevegelsen. FYKO er til for å engasjere og inspirere unge LO-medlemmer, samt gi de bedre innsikt i fagbevegelsen og dens rolle i arbeidslivet.

FYKO arrangeres av LO Møre og Romsdal sitt ungdomsutvalg. Konferansen samlet rundt 80 deltakere fra ulike deler av landet.

Dette årlige arrangementet, som startet som et lite kurs, har vokst til å bli en av de mest ettertraktede konferansene blant unge LO-medlemmer.

FYKO 2024 var intet unntak, og deltakerne ble ønsket velkommen til en helg med et variert og engasjerende program som inkluderte alt fra foredrag til praktiske økter og sosiale aktiviteter.

Blant høydepunktene var foredragene om arbeiderhistorie, psykisk helse, og personlig økonomi. Stian Grøthes presentasjon om arbeiderhistorie og sjømennenes viktige rolle gjennom tidene, Ingrid Bruuns gripende historie om hennes personlige kamp mot psykisk sykdom og Tore Bull Hedels innsiktsfulle råd om personlig økonomi, var blant temaene som fikk størst oppmerksomhet. I tillegg til foredragene fikk deltakerne også muligheten til å delta i ulike parallellseminarer og praktiske økter.

imageo1jl.png Fra vesntre: Stian Grøthe om arbeiderhistorie fra Sjømannsforbundet, Ingrid Bruun om psykisk helse, Tore Bull Hedel om personlig økonomi fra SPB1 SMN.

 

En av temaene under parallellsesjoner var "Vinn-Vinn spillet". Spillet består av en prolog, tre akter og en epilog, ga deltakerne en dypere forståelse av den norske modellen og trepartssamarbeidets betydning for Norge som velferdsstat. I spillet får deltakerne tildelt roller som enten arbeidstaker eller arbeidsgiver, og gjennom ulike oppgaver og forhandlinger fikk de erfaring med å løse konflikter og samarbeide for å oppnå felles mål. Med fokus på samarbeid, ytringsfrihet og organisasjonsfrihet, bidro Vinn-Vinn spillet til å utvikle deltakernes forståelse av demokratiske prinsipper og trepartssamarbeidets betydning for arbeidslivet.

 

Utover Vinn-Vinn spillet, inkluderte parallellseminarer om aktuelle temaer som pensjon, rettferdig omstilling (miljø), og tale- og presentasjonsteknikk. Dette ga deltakerne en bred forståelse av ulike aspekter ved fagbevegelsen og samfunnet, og inspirerte dem til å være aktive deltakere i samfunnsdebatten.

 

FYKO GAMES 2024, er en morsom og utfordrende aktivitet som krever en samlet innsats fra hele laget. Deltakerne ble inndelt i grupper på 6-8 personer som sammen måtte gjennomføre flere øvelser som utfordret lagene på forskjellige måter.

Laginnsats og samarbeid er nøkkelen for å vinne FYKO GAMES.

image8cni7.png
Bilde av vinnerne av FYKO GAMES 2024

 

Årets FYKO har gitt deltakere en minnerik opplevelse og god forståelse av fagbevegelsen og deres egen rolle som unge aktører i arbeidslivet.

Med bredere kunnskap og et større nettverk av likesinnede, forlot deltakerne årets FYKO klare til å ta med seg sine erfaringer videre og være aktive deltakere i fagbevegelsen og LO i fremtiden.

 

Kontakt