Takk, vedtaket er riktig

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Takk, vedtaket er riktig

Leserinnlegg sendt fra LOs regionkontor Innlandet til avisene februar 2023. Signert /Odd Erik Kokkin, regionnestleder for LO Innlandet/

Ny E6 mellom Moelv og Otta er kanskje den viktigste transportåren som binder hele landet sammen, fra øst til vest og fra sør til nord. Ny E6 er også viktig for trafikksikkerhet, fremkommelighet, bedre bomiljø for de som bor langs eksisterende trasé og for utvikling av nye og eksisterende arbeidsplasser i Innlandet i mange år fremover.  

Selvsagt skal det ikke være lett å endre verneforskrifter. Men. Når vi vet at det kjører 17 600 biler i døgnet på brua gjennom Lågendeltaet i dag, som forventes å øke til 25 000, samtidig som dagens bru ikke er konstruert for oppgradering. Ja, da mener vi at Lågendeltaet kommer bedre ut av den nye løsningen, med flere kilometer tunell forbi kjerneområdet hvor 85-90 prosent av verneverdiene er. 

LO Innlandet er glad for regjeringens inngripen i denne saken, og mener utfallet var det mest riktige. Vi ser fram mot en snarlig byggestart.