LOs regionkonferanse i Innlandet krever varig opphold for Mustafa Hasan

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Emblem uttalelser fra LO Innlandets regionkonferanse våren 2021
Emblem uttalelser fra LO Innlandets regionkonferanse våren 2021

LOs regionkonferanse i Innlandet krever varig opphold for Mustafa Hasan

Uttalelsen ble vedtatt på LOs regionkonferanse i Innlandet 25. februar 2021.

1.juli skal 18 år gamle Mustafa Hasan sendes ut av Norge. LOs regionkonferanse i Innlandet mener at grunnen til dette er at Norge har en for streng innvandringspolitikk. I denne saken har det blitt lagt for liten vekt på menneskelige hensyn, og for stor vekt på såkalt innvandringsregulerende hensyn. Mustafa kom til Norge som seksåring i 2008, sammen med sin mor og tre eldre brødre.  

I dag er det kun Mustafa og storebror Abdel (20) som er i Norge, de er under barnevernet. Broren Abdel har fått midlertidig opphold på humanitært grunnlag, mens Mustafa må ut av Norge. Utlendingsdirektoratet hevder at sakene ikke er like, selv om de handler om to brødre, født med ett års mellomrom, som har vokst opp under de samme forhold. 

Moren er opprinnelig palestiner, og familien fikk opphold fordi hun opplyste at de var statsløse palestinere. Senere har det komme fram at mor til Mustafa har Jordansk statsborgerskap, som følge av et tvangsekteskap. Tvangsekteskap i seg selv er en grunn til å søke beskyttelse, noe som burde være grunn nok til å la tvilen komme familien til gode.

Det er et grunnleggende rettsprinsipp at barn ikke skal straffes for handlingene til foreldrene, uavhengig av hva som har skjedd i denne saken. 

LOs regionkonferanse i Innlandet ber regjeringen etterleve sin egen intensjon om at barns beste skal telle høyere enn innvandringsregulerende hensyn.   

La Mustafa Hasan få varig opphold i Norge!