Våpenhvile i Gaza nå!

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Representanter fra LO i Vestoppland står samlet med hånden på hjertet
En enstemmig regionkonferanse stiller seg bak oppfordringen fra LO i Vestoppland til å gi støtte til Norsk Folkehjelps arbeid

Våpenhvile i Gaza nå!

LOs regionkonferanse i Innlandet fordømmer de grufulle voldsutøvelser mot sivile i Israel og Palestina. Drap på sivile er hverken rett til å forsvare seg, eller frigjøringskamp. Det er brudd på folkeretten!

Til nå er 1400 drept i Israel og over 10 000 på Gaza-stripen. Over 4000 drepte er barn. Israel har startet bakkeinvasjon av Gaza og krevd tvangsforflytning av mer enn én million sivile i nordlige Gaza. Det er knapp innførsel av vann, forsyninger, medisinsk utstyr og drivstoff. Ingen kommer ut og det finnes ikke trygge steder for de sivile inne på Gaza-stripen, det finnes ingen bomberom - skoler og sykehus er ikke trygge.

Vi må kreve at Folkeretten overholdes, med sine krav til proporsjonalitet, beskyttelse av sivile, forbud mot kollektiv avstraffelse og tvangsforflytning. LOs regionkonferanse i Innlandet fordømmer Israels kollektive avstraffelse av palestinerne, utsulting og tvangsflytting av sivilbefolkning på Gazastripen. En allerede eksisterende humanitær krise i Gaza har gått over til å bli en humanitær katastrofe. Den palestinske sivilbefolkningen kan ikke straffes for Hamas sine handlinger.

Konflikten mellom Israel og Palestina kan ikke løses med vold. Palestinernes rettigheter og Israels behandling av dem har blitt kraftig forverret de siste årene. Okkupasjonen og blokaden må oppheves. Denne konflikten løses kun gjennom forhandlinger som adresserer de grunnleggende årsakene til konflikten: okkupasjon, blokade, apartheid og manglende respekt for hverandre og for rettigheter.

Nå må det opprettes humanitære korridorer for å redde liv og få fram nødhjelp til sivilbefolkningen. LOs regionkonferanse i Innlandet er glad for at regjeringen har vært tydelig på at humanitær hjelp til Palestinerne må opprettholdes, at krigens Folkerett må respekteres og at det er viktig å holde dialog med alle parter. Norge må fortsatt jobbe for at Folkeretten følges og at det internasjonale samfunn fordømmer handlinger som rammer sivile på begge sider i konflikten. De som er ansvarlige for krigsforbrytelser må straffeforfølges.

LOs regionkonferanse i Innlandet oppfordrer til å gi støtte til humanitær hjelp gjennom Norsk Folkehjelp, som står klar til å få inn hjelp så fort det er mulig. 

Stopp bombingen av Gaza - Opphev blokaden - Stopp okkupasjonen, for et fritt Palestina