Thomas Jørgensen

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Thomas Jørgensen

I bransjen min kjenner vi mer og mer på tids- og effektivitetspresset. (Fellesforbundet)

Hvem er Thomas?
Thomas A. N. Jørgensen, 33 år, bor på Skjetten og jobber som lagerarbeider for Ahlsell Norge AS. Er tillitsvalgt for fellesforbundet sine medlemmer på arbeidsplassen og sitter også i bransjerådet og forhandlingsutvalget til grossistbransjen (grossist = Lager). Jeg har i tillegg en haug med andre verv i fagbevegelsen.

Hvorfor er du tillitsvalgt?
Jeg blei, og er tillitsvalgt, fordi jeg har kjent på "verdien" jeg som vanlig arbeider har sett med øynene til arbeidskjøperne og samfunnet. Arbeidsfolk er alltid i siste rekke og blir ikke verdsatt nok for det de gjør. Dette syns jeg er grunnleggende urettferdig og mener sjøl at den beste plassen jeg kan gjøre en forskjell er som tillitsvalgt for de jeg jobber med og bransjen jeg er en del av.

Hva er et godt arbeidsmiljø for deg?
Godt arbeidsmiljø for meg er en hverdag uten målstyrt ledelse og mas fra sjefer. La folk få gjøre jobben sin i fred!

Hva er det du jobber mest med som tillitsvalg?
Tja egentlig jobber jeg med det meste. Alt fra personalsaker (store og små), drøftelser, forhandlinger og rekruttering lokalt til bransjeskolering, klubbygging og tarifforhandlinger sentralt. 

Er det noe som er spesielt for din bransje/yrke som du kunne tenkt deg å endre?
I bransjen min så kjenner vi mer og mer på tids- og effektivitetspresset. Vi leverer jo strengt tatt alt som folk bestiller på nett eller handler i butikkene. Høyere krav til å få ting levert fortest mulig er noe vi kjenner på hele tiden. Mange i bransjen blir tidlig uføretrygda pga. muskel- og slitasjeskader på grunn av stresset og tempoet.
Derfor mener jeg det vi trenger er mer fritid og eller ferie, pensjon fra første krone og en AFP som gjør at vi kan gå av fra 60 år!

Hvordan har det vært å være tillitsvalgt i 2020?
For min del har det ikke vært så veldig krevende å være tillitsvalgt i 2020. Så klart har det vært en del usikkerhet og mye som har blitt avlyst og utsatt. Men alt i alt så har jo vår bransje gått bedre enn noen andre. Det norske folk pusser opp og handler veldig mye mer enn vanlige år. De fleste innen vår bransje melder om rekordtall på regnskapene.

Hva gjør deg glad?
Tørr humor og ordspill, slutten av arbeidsdagen, god mat, kjæresten min og en god film. 

Hva ønsker du deg til jul?
Er det her man skal svare regjeringsskifte og fred på jord og sånn? Isåfall ønsker jeg meg PS5, laptop, en rubikskube, ei god bok og ferietur til Cuba.