Ny LO-koordinator

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
På Nye Veiers kontorer på Mjåvann

Malin Trellevik er den første kvinnelige LO-koordinatoren innenfor bygg og anlegg

Vi møter Malin i Nye Veiers kontor på Mjåvann i Kristiansand. Selv om den 31 år gamle grunnarbeideren har fått seg kontorjobb, er hun ikke i tvil om at det er ute i felten hun trives best. –Heldigvis er jobben veldig sosial. Jeg får være mye ute på anleggsplassene, hvor jeg prater med tillitsvalgte og andre arbeidere.

Fra anleggsarbeider til koordinator

Med et fagbrev i grunnarbeid og et engasjement for fagbevegelsen, var det naturlig for Malin å søke jobben som koordinator i LO. Første arbeidsdag hadde hun 10. januar i år.

–Jeg har alltid trives med nye utfordringer. Jeg er jo vant til fysisk arbeid, mens nå er det mye teori å sette seg inn i. Jeg må kjenne til lovverk og regler, og jeg må sette meg inn i prosjektene på en helt annen måte enn før, sier Malin.

Jobben betyr pendling for den nye koordinatoren, som opprinnelig kommer fra Sotra.

–Pendling gjør meg ingenting. Jeg er vant til skiftarbeid, og trives godt med det, smiler Malin.

Jobben som LO-koordinator går ut på å ha en rådgivende rolle for to av Nye Veiers prosjekter på veistrekningen Kristiansand - Lyngdal. Det er Malins jobb å være en synlig aktør ute i felten.

–Jeg prøver å få snakket med så mange som mulig når jeg er ute på en arbeidsplass, og er ofte med på vernerunder, forteller hun.

Det har vært mange kjente ansikt for Malin til nå. Mange av de hun møter er nemlig gamle kollegaer fra tidligere prosjekter hun har jobbet på.

–Det er jo enkelt å komme i prat med de jeg har jobbet med før, for de kjenner jeg jo. Utfordringen ligger i å komme i prat med de jeg aldri har møtt før.  

For å komme i kontakt med de hun ikke kjenner fra før, har Malin laget små poser med karameller i som hun deler ut.

–Alle liker godteri. Det er en perfekt måte å bryte isen og komme i snakk med folk på, forteller hun og smiler lurt.

–Så husker de meg kanskje bedre også, tilføyer hun.

 

Tidlig engasjement for fagbevegelsen

Engasjementet for fagbevegelsen fikk Malin tidlig, og hun kan fortelle at hun har vært organisert så lenge hun har vært i arbeid.

–Mamma er hjemmesykepleier og har alltid vært fagorganisert. Det var hun som lærte meg viktigheten av å være fagorganisert, og hvor mye sterkere man står i arbeidslivet når man står sammen om krava. Så jeg har vært et aktivt medlem fra dag en.

Malin deltok på sitt første ungdomsskurs allerede i 2013. Deretter ble hun med i ungdomsutvalget, og senere ble hun tillitsvalgt.

Karrierevalget kan hun fortelle at var litt tilfeldig. Moren til Malin er svensk, så da Malin var 13 år flyttet hun med familien til Sverige. Her gikk hun på ungdomsskole og videregående, og hadde siden sitt første møte med arbeidslivet.

–I Sverige jobbet jeg som truckfører på et lager for retur-papir. Jeg trivdes veldig godt, og likte særlig det å jobbe turnus, forteller Malin.

Da Malin bestemte seg for å flytte hjem igjen til Norge og Sotra, var turnusarbeid noe hun spesifikt så etter. Før hun satte nesa hjemover, tok hun kontakt med et bemanningsbyrå.

–Jeg hadde intervju med bemanningsbyrået samme dagen som ferjen la til kai her hjemme. Reisen hjem til Norge tok jeg via Danmark og med ferjen fra Hirtshals. Dermed gikk det litt slag i slag med en gang jeg kom hjem til Sotra, ler Malin, som forteller at hun fikk jobb på dagen, og allerede dagen etter ble sendt på jobb på et prosjekt for AF-gruppen.

Da prosjektet nesten var ferdig, sendte hun inn en åpen søknad om fast jobb. Overraskelsen var stor da de tilbød henne muligheten til å ta fagbrevet med lærlingplass. Malin hoppet på muligheten, og har blitt værende i yrket helt til hun nå har tatt fatt på nye utfordringer. 

 

Vi i LO Agder ønsker Malin lykke til i jobben som LO-koordinator!

 

 

 

 

 

Kontakt