Møt vår nye medarbeider, Tommy, som skal jobbe som faglig ungdomssekretær

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Møt vår nye medarbeider, Tommy, som skal jobbe som faglig ungdomssekretær

Vi i LO Agder har fått ny faglig ungdomssekretær. Han er 28 år gammel og kommer fra Odda. Han har lang fartstid i fagbevegelsen, og startet som ungdomstillitsvalgt i 2016 i Fagforbundet i Odda. Han har også vært ungdomsleder i LO Indre Hardanger, og har de siste årene jobbet som frikjøpt i Fagforbundet i Ullensvang kommune. Nå er oddingen blitt sørlending, og har havnet på kontoret vårt i Kristiansand. Vi ønsker Tommy velkommen og gleder oss til å jobbe med han. For å bli bedre kjent har vi stilt han 10 kjappe spørsmål.

10 kjappe med Tommy

Hva er det beste med fagbevegelsen?

– Det første ordet som dukker opp umiddelbart i hodet mitt er «samhold». Den helhetstankegangen som er gjennomgående i fagbevegelsen liker jeg veldig godt.

Hva var det som fikk deg til å engasjere deg?

– Det var faktisk Norsk Kvinners Sanitetsforening i Bergen. De arrangerte et åpent møte hvor de snakket om overfallsvoldtekt og jobbet for trygge gater i Bergen. Det gjorde sterkt inntrykk på meg. Det, og 22. juli, gjorde at jeg meldte meg inn i AUF og begynte å engasjere meg i samfunnsspørsmål.

Hva gleder du deg mest til i jobben i LO?

– Det jeg gleder meg aller mest til er å møte flinke tillitsvalgte og lære mer om arbeidsforholdene til den enkelte. Jeg skal også jobbe mye med studentarbeid så jeg gleder meg til å møte studenter og lærlinger der de er. Kort sagt kan man vel si at jeg gleder meg til møtene med mennesker.

Nevn en låt som får deg i knallhumør?

– Oi! Den er vanskelig. Som musiker er jeg opptatt av musikk, og det er så mange bra sanger som får meg i godt humør. Hvis jeg skal si en sang akkurat nå i dette øyeblikket, så velger jeg å si «Tiny Dancer» av Elton John.

Drømmeferien som du enten har vært på, eller kunne tenke deg å dra på?

– Det er mange reisemål jeg kunne tenke meg, men samboeren min er utrolig bereist, så akkurat nå har vi snakket om å dra til Nepal og Bhutan.

Foretrekker du å bade i ferskvann eller saltvann?

– Ferskvann.

Hva er den siste serien du så, eller ser på akkurat nå? 

– Den serien jeg ser på nå er «SheHulk» som strømmes på Disney Plus. Jeg er utrolig fascinert av Marvel-universet.

Hvilken person, død eller levende, ville du helst ha spist middag med?

– Jens Stoltenberg.

Telt eller hotell?

– Der har jeg utrolig lyst til å si telt, fordi jeg er veldig glad i friluftsliv, men svaret blir hotell.

Hvor var du på dette tidspunktet i forrige uke?

– Da var jeg hjemme i leiligheten i Odda og pakket.

Fortell en fun fact om deg selv

– Jeg er utdannet institusjonskokk og fiskehandler, og jeg er over snittet interessert i mat, så jeg har tatovert en kniv og en gaffel på underarmen.

– Og så nyser jeg hver gang jeg tygger tyggis, ler han.