LO Agder på studietur til Sverige

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

LO Agder på studietur til Sverige

Aktører fra det private og offentlige var representert i Nord-Sverige under en studietur til batterifabrikken Northvolt. Bakgrunnen for turen var å se hvilke positive og negative effekter utbyggingen fabrikken har hatt på nærmiljøet i Skellefteå, med tanke på den kommende batterifabrikken Morrow Batteries i Arendal.

Viktig å dokumentere ringvirkningene

Regionnestleder i LO Agder, Dagfinn Homdal Svanøe, forteller at det per nå verserer mange tall og teorier i Agder knyttet til etableringen av Morrow Batteries.

-Det er lærerikt å se hvilke påvirkning en stor etablering som batterifabrikk gir for nærmiljøet, og hvilke forhold samfunnet må tilrettelegg for at  nye arbeidsplassene skal bli etablert, sier Svanøe.

Videre legger han til at det er nødvendig å kartlegge hvilke kompetanse som blir nødvendig fremover, hvor mange arbeidsplasser blir det faktisk utav satsningen, og hvilke tilleggsindustrier som kommer til.

- Skellefteå har allerede etablert Northvolt, og det er veldig nyttig for oss og da faktisk se hvilke ringvirkninger det har gitt for nærmiljøet sålangt, og hva som er planlagt for tiden som kommer, forteller Svanøe.

 

imagevi5l5.png

På bildet: Vanja Grut (AP), Regionnestleder i LO Agder Dagfinn Homdal Svanøe, Ordfører i Arendal Robert Cornels Nordli (AP).

 

Viktig med gode arbeidsforhold

-Som en representant fra LO er det også viktig at selve byggingen av det nye anlegget gjøres under gode arbeidsforhold, og med en oversiktlig selskapsstruktur. Sosial dumping ville være en katastrofe for et slikt prosjekt, fastholder Svanøe.

 

DagfinnSverige.jpg

På bildet: LOs delegasjoner og Arendals ordfører Robert Cornels Nordli. 

Kontakt