Den nye Fagskolen i Agder har åpnet

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Fagskolen i Agder

Den nye Fagskolen i Agder ble offisielt åpnet torsdag 15. september 2022

Fylkesordfører Arne Thomassen, statsforvalter Gina Lund og ordfører i Grimstad, Beate Skretting, stod for den formelle åpningen av den fagskolen, som har vært åpent for elever siden studieoppstart i august.

Fagskolen tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning innen maritime- tekniske- og helse- og oppvekstfag.

Den nyåpnede skolen er en sammenslåing av de tidligere fagskolene som var lokalisert i Kristiansand og Grimstad. Med sine 6500 kvadratmeter har skolen plass til 550 elever og 50 ansatte.

Skolen skal være et av de mest klima- og miljøvennlige byggene i regionen, og skal blant annet produsere mer energi enn det bruker.

Tar etterutdanning og kompetanseheving på alvor

Arbeidslivet har et økende behov for yrkesfagarbeidere i årene fremover, og Fagskolen i Agder er et løft for høyere yrkesfaglig utdanning. Skolen jobber tett sammen med alle instanser i regionen, og med topp moderne utstyr, er elevene klare for arbeidslivet når de er ferdig utdannet.

Nestleder i LO Agder, Dagfinn Homdal Svanøe, var også til stede på åpningen.

– Fagskolen er et viktig tilskudd til regionen fordi den spiller en nøkkelrolle i livslang læring, forteller han.

Med en verden som endrer seg i rekordfart, er det ikke til å komme unna at mange yrker ikke er de samme som de var da mange ble ferdig utdannet for tjue år siden. Teknologi utvikler seg, hjelpemidler forbedres, og forskning fører til en endring i praksis i de aller fleste yrker.  

– Skolen bidrar inn i målet om læring hele livet ved at fagfolk får fordype seg i yrket sitt, og at de som har behov for omskolering kan få det.

Nestlederen påpeker at mens arbeid er viktig for selvfølelsen til den enkelte, er det også viktig for storsamfunnet.  

– At de som har mulighet er med på å bidra inn til storsamfunnet, er med på å jevne ut de stadig økende forskjellene vi dessverre opplever i samfunnet i dag, avslutter Svanøe. 

Kontakt