TV-aksjonen 2022

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Takknemlige bidragsytere i årets TV-aksjon 2022

Årets innsamling går til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner.

Årets viktigste søndagstur

Aksjonen, som startet for første gang i 1974, regnes i dag som verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år samles hele Norge for en god sak, hvor det arbeides med å sette fokus på problematiske tematikker ute i verden, og det samles inn økonomisk støtte til den aktuelle saken.

Det skapes mye fokus på aksjonen i forkant, og hvert år går rundt 100.000 bøssebærere på selve aksjonsdagen. I år går bøssebærerne søndag 23. oktober. Formålet varierer fra år til år, og bestemmes av et innsamlingsråd i NRK.

Private husstander, private bedrifter, og organisasjoner engasjerer seg hvert år i det som blir omtalt som årets viktigste søndagstur.

 

Sammen redder vi liv

Årets TV-aksjon skal gå til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner. Innsamlingen skal bidra til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land:

  • Bangladesh
  • Den sentralafrikanske republikk
  • Den demokratiske republikken Kongo
  • Sierra Leone

I disse landene skal det gis vaksiner, tilgang på livreddende medisiner og legebehandling.

Leger Uten Grenser skal dele deler av årets innsamlede midler med forskningsorganisasjonen DNDI, for å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer.

Leger Uten Grenser er en organisasjon som jobber uavhengig av religion, politisk ståsted, eller etnisitet, og tar ikke side i konflikter. Det er en organisasjon som jobber etter prinsippene:

  • Uavhengighet
  • Nøytralitet
  • Upartiskhet

 

Bli med

Har du også lyst til å bidra under årets aksjon, men er usikker på hvordan? Som enkeltperson kan du melde deg som bøssebærer på selve dagen, og spre budskapet i dine egne kanaler.

Som bedrift eller organisasjon kan du gi en økonomisk gave, og som skole kan du starte en innsamlingsaksjon. I LO Agder oppfordrer vi alle våre forbund om å vise sin støtte. 

I tillegg til fysisk innsamling på aksjonsdagen, er det mulig å gi sin støtte via flere digitale kanaler.

Alle kan hjelpe ved å sette søkelys på krisene der ute, og hvor viktig hjelpen vi bidrar med er.

Gå inn på www.blimed.no for å lese mer om hva du kan gjøre.

Sees vi?

TVaksjonAnita.jpg

Organisasjonmedarbeider i LO Agder, Martha Simonsen, sammen med fylkesaksjonsleder i Agder, Anita Mørland. 

Kontakt